De turnsters die naar de finale op 16 en 17 november gaan.
De turnsters die naar de finale op 16 en 17 november gaan. (Foto: )

Drie teams HT'35 naar NK Teams

In Waalwijk vonden de eerste kwalificatiewedstrijden plaats voor het Nederlands Kampioenschap Teams op 16 en 17 november in Sittard. Namens turnvereniging HT'35 namen drie teams deel aan de kwalificaties.

HELMOND - In supplement B turnden zondags het junioren/seniorenteams bestaande uit Anne Dollekens, Kirsten Bevers, Fenna Vestjens, Sara en Laura Kloor. Zij turnden een uitstekende wedstrijd en wisten een mooie 2e plaats te behalen. Samen met de top 4 van zaterdag gaan zij strijden voor het Nederlands Kampioenschap.

Samen met twee turnsters van Turnlust Budel (Merel van Breugel en Lieke Broers) vormden Kim van Lierop, Tessa van de Kerkhof en Lara Teerlink een team in het hoogste supplement A. Een eindscore van meer dan 80 punten en een plaats in de top 8 zou voldoende zijn; met een 7e plaats mogen ook zij naar het NK.

Het jeugd herenteam namens HT'35 (Imre Remmerswaal, Roel Dankers, Philip van Bommel, Wassim Toub, Sem Holtackers en Alianza-turner Mathijs Wijkmans) kwamen uit in niveau 8. Zij moesten een top-6 plaats behalen. Helaas lukte dat in een sterk deelnemersveld net niet, met een 8e plaats kwamen ze nipt tekort.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: www.ht35.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden