Blue Planet Harp Ensemble. Foto: Emmanuel Frimout
Blue Planet Harp Ensemble. Foto: Emmanuel Frimout (Foto: Emmanuel Frimout)

Herfstconcert Blue Planet Harp Ensemble

ASTEN - Het Blue Planet Harp Ensemble geeft zondag 10 november een Herfstconcert met muziek van Bach, Bizet en Weippert. Ook worden bekende en betoverende thema's gespeeld uit onder andere Belle & het Beest. Het bijzondere ensemble is vanaf 14.30 uur te zien en te horen in de Oranjerie van Museum Klok & Peel.

Het ensemble bestaat uit harpisten in de leeftijd van 6 tot 21 jaar en heeft samengewerkt met het Gerwens Muziekkorps, het Helmonds Slavisch koor en het Nuenens Mannenkoor.

Het eerste grote concert, de première van 'Whispering Caves' in de Gemeentegrot van Valkenburg, werd onderwerp van Jeugdjournaal. In 2016 trad het ensemble op bij Holland's Got Talent. Daarna volgde de succesvolle voorstelling SpaceWalk en in 2018 de voorstelling OnderWater. Het Blue Planet Harp Ensemble heeft met concerten diverse goede doelen gesteund zoals End Polio Now en het Wereld Natuur Fonds. Meedoen met het ensemble is een geweldige stimulans voor jonge harpisten om hun talent verder te ontwikkelen.

Het ensemble staat onder leiding van Inge Frimout-Hei. Ze studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg, met Kamermuziek als specialisatie.

Toegang tot het concert krijgen bezoekers met het museumkaartje.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden