De organisatie met links Nicole van der Ligt en in het midden Michelle Scheepers. Foto: Liesbeth van Sas.
De organisatie met links Nicole van der Ligt en in het midden Michelle Scheepers. Foto: Liesbeth van Sas. (Foto: Liesbeth van Sas)

Drukke Halloweentocht in Brouwhuis

Voor het eerst in de geschiedenis werd er in Brouwhuis op 1 november een Halloweentocht gehouden in en rond de oude dorpskern. De organisatie was in handen van Michelle Scheepers en Nicole van der Ligt. Zij slaagden erin zo'n 250 kinderen te verwelkomen in gezelschap van ouders.

HELMOND - Dat ouders met hun eigen kinderen meeliepen was een slimme zet. Zo waren zij zelf verantwoordelijk voor hun kinderen terwijl ze de tocht door de donkere straten liepen. Daarnaast waren er EHBO-ers en verkeersregelaars aanwezig om alles in goede banen te leiden.

De organisatoren hadden ze het start- en eindpunt op het Louis Donkersplein sfeervol aangekleed met een kerkhof, een 'horror' clown en een man met een lijkbleek gezicht die angstaanjagende geluiden maakte door met een schop over de stenen te schrapen, en natuurlijk heel veel zelf beschilderde glazen conservenpotjes met waxinelichtjes.

De kinderen konden zich voor of na de tocht door vrijwilligsters laten schminken die hun handen hier aan vol hadden. Er werden heel wat kinderen blij gemaakt.

Bewoners deden mee
De bewoners langs de route werden voorafgaand aan de tocht gevraagd of ze mee wilden helpen de tocht tot een succes te maken. Tweeëndertig bewoners waren bereid om tussen 18.00 en 21.00 uur hun deur te openen voor de kinderen die aanbelden en verrast werden met snoep.

De deelnemende huizen waren herkenbaar aan een ballon en velen waren ook versierd. Een tuin was omgetoverd tot een spookkerkhof, op veel plaatsen waren enge geluiden te horen en was er rook bij de voordeuren, wat het geheel een spookachtige uitstraling gaf. Een van de bewoners, kwam vanachter een deur waar het licht angstaanjagend flikkerde, tevoorschijn als een oude man met een schort vol bloedvlekken. Bijzonder was dat hij geen woord tegen de kinderen zei. En wat te denken van twee jonge kinderen die bij hun eigen huis de deelnemers op hun manier probeerden bang te maken.

De organisatie had ook, op eigen initiatief en in goed overleg, KBWO (Kleinschalig Begeleid Wonen voor Ouderen) bij de route betrokken. De tuin was versierd met veel spinnenwebben en pompoenen en geheel passend in de traditie kregen de kinderen er een appel of mandarijn. Hartverwarmend om te zien dat alle kinderen de bewoners, die allemaal in het tuinhuis zaten, een hand gaven of naar hen zwaaiden.

Na afloop was iedereen het erover eens dat dit een zeer geslaagde tocht was geweest. De organisatoren werden veelvuldig bedankt en met een warme beker chocomel werd er nog nagepraat.

Michelle en Nicole kijken al weer uit naar volgend jaar. Want dat zij volgend jaar weer een Halloweentocht organiseren in Brouwhuis staat voor hen al vast.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden