Na de kennismaking met burgemeester Elly Blanksma genieten de leerlingen van ‘Hart van het Hout' samen met haar van het gezamenlijke ontbijt.  Foto: Harrie van der Sanden.
Na de kennismaking met burgemeester Elly Blanksma genieten de leerlingen van ‘Hart van het Hout' samen met haar van het gezamenlijke ontbijt. Foto: Harrie van der Sanden. (Foto: Harrie van der Sanden)

Ontbijten met de burgemeester

Honderd kinderen van maar liefst 19 van de in totaal 21 Gezonde Scholen in Helmond hebben maandag samen ontbeten met burgemeester Elly Blanksma en wethouder Cathalijne Dortmans. Voor de vijfde keer werd tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, het burgemeestersontbijt georganiseerd. Het eerste lustrum voor Jibb+, de organiserende partij van dit feestelijke ontbijt. Met dit ontbijt zetten zij de Gezonde Scholen in Helmond even in het zonnetje.

HELMOND - In de ontbijtweek schuiven landelijk meer dan een half miljoen kinderen op zo'n 2.750 basisscholen aan tafel voor een gezond ontbijt en voor een les over de beste start van de dag. Zo leert een kind op een feestelijke manier hoe belangrijk elke dag ontbijten is en wat zij 's ochtends het beste kunnen eten.

De leerlingen die mee ontbeten, kwamen van de 19 aanwezige gezonde scholen: Goede Herder, Dierdonk, Vuurvogel, Silvester Bernadette, Westwijzer, Trudo, de Lindt, 't Hout, Mozaïek, Montessori, Mondomijn, Toermalijn, Hart van het hout, Vendelier, Helicon, VSO de Korenaer, Jan van Brabant College Molenstraat en Deltaweg en Praktijkschool Helmond.

Tijdens het ontbijt kreeg De Vendelier het vignet Gezonde School uitgereikt. Meer dan de helft van de basisscholen in Helmond is een Gezonde School.

Dit Nationale Schoolontbijt werd mede mogelijk gemaakt door het Ondernemersfonds Helmond, Stichting Subsidiefonds Kruisvereniging Helmond, Albert Heijn XL Helmond, Aldi Helmond, Gemeente Helmond en Museum Helmond.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden