Ronald Giphart schreef het voorwoord en Aaf Brandt Corstius de teksten bij 'Winterbloei' van Jan Wolkers..
Ronald Giphart schreef het voorwoord en Aaf Brandt Corstius de teksten bij 'Winterbloei' van Jan Wolkers.. (Foto: )

Nederland Leest ook in deze regio

HELMOND - Tijdens Nederland Leest, de grootste bibliotheekcampagne van Nederland, doet de Bibliotheek een bloemlezing van natuurverhalen van Jan Wolkers cadeau met als titel 'Winterbloei'. De bundel is samengesteld en toegelicht door Onno Blom en bevat zowel gepubliceerd als ongepubliceerd werk van Jan Wolkers. Nederland Leest kreeg dit jaar het thema 'duurzaam' mee. In het kader van duurzaamheid worden er in de diverse vestigingen activiteiten georganiseerd.


Op donderdagavond 7 november houden jongeren van @pubquiz een literaire pubquiz in de Bibliotheek met als thema: Duurzame verhalen. Je kunt meedoen met een team van maximaal 4 personen. Aanmelden kan tot en met 1 november via mail: literairepubquiz@gmail.com
De literaire pubquiz wordt gehouden bij Lunch- en Leescafé De Bieb in Bibliotheek Helmond. Er zijn leuke prijzen te winnen.

In Asten en Someren zijn in samenwerking met het IVN activiteiten op zaterdag 16 en 23 november. En in Helmond met Groen4Life op zondag 24 november.

Mad Science

In Helmond (zondag 10 november) en Deurne (woensdag 20 november) komt een professor van Mad Science op bezoek om 'les' te geven over de vervuiling van onze oceanen.

Duurzaam lenen

Is het uitlenen van boeken en e-books al duurzaam, in de maand november staat de bibliotheek extra stil bij dit thema. Iedereen die (weer) lid wordt krijgt in november 5 euro korting op het abonnementsgeld. Ook de herbruikbare bibliotheektassen zijn extra voordelig in november.

Online leesclub

Rondom de Nederland Leest-campagne organiseert Hebban in samenwerking met de Nederlandse bibliotheken online leesclubs om 'Winterbloei' van Jan Wolkers te bespreken.

Alle informatie over Nederland Leest in Helmond-Peel is te vinden op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/nederlandleest

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden