Het Helmonds Vocaal Ensemble
Het Helmonds Vocaal Ensemble (Foto: )

Lambertusconcert Helmonds Vocaal Ensemble

HELMOND - In het kader van Allerzielen geeft het Helmonds Vocaal Ensemble een requiem concert op zaterdag 2 november. Op het programma staan de Musikalische Exequien van Heinrich Schütz en het motet Jesu meine Freude van Johann Sebastian Bach. Medewerking wordt verleend door organist Jan van de Laar, Rebecca Rosen (cello), Hendrik Jan Wolfert (contrabas) en David Oijen (theorbe). Het concert staat onder leiding van dirigent Jeroen Felix.

De Musikalische Exequien, zijn uitvaartplechtigheden. Schütz schreef dit driedelig werk in 1635 in opdracht en voor de begrafenis van Graf Heinrich 'Posthumus' Reuss. De teksten selecteerde de graaf zelf. Ze moeten gezongen worden als een doorlopend verhaal in steeds wisselende combinaties van stemgroepen. Het tweede deel van het concert bestaat uit Bachs vijfstemmige motet Jesu meine Freude. Het is muziek voor een rouwplechtigheid. waarschijnlijk geschreven in opdracht. Bach componeerde het in zijn eerste tien Leipziger jaren; het werd voor het eerst uitgevoerd in 1723. Met een terugkerende koraalmelodie brengt Bach samenhang aan tussen alle delen.

Het concert vindt plaats in de Kapel Elkerliek, Wesselmanlaan 25 in Helmond en begint om 20.00 uur. Kaarten à 12,50 euro zijn verkrijgbaar via:

www.lambertusconcerten.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden