Ivo van de Wijdeven. Foto: Anne van Gelder.
Ivo van de Wijdeven. Foto: Anne van Gelder. (Foto: Anne van Gelder)

Lezing 'Bevrijders en beschermers' in bibliotheek

Het nieuwe winterseizoen bij de Bibliotheek in Helmond start zondag 27 oktober met een aanbod van workshops en lezingen voor jong en oud. In de wintertijd is de Bibliotheek ook op zondag geopend van 12.00-16.00 uur en elke zondag een extra activiteit voor de bezoekers.

HELMOND - Zondag 27 oktober kunnen de bezoekers de lezing 'Bevrijders en beschermers' gratis bijwonen. Historicus en politiek analist Ivo van de Wijdeven zal de huidige actualiteit rond de betrekkingen met de VS en de betrokkenheid met Europa in historisch perspectief zetten. Aan de hand van zijn boek De nieuwe rafelrand van Europa – De eeuwenlange voorgeschiedenis van Brexit en Trump neemt hij de luisteraars mee naar de historische beweegredenen achter de Amerikaanse betrokkenheid bij Europa en Nederland. Zo wordt duidelijk wat Trumps kritiek op de NAVO betekent en wat we daar in Europa mee moeten doen.

De Bieb
In Lunch- en Leescafé De Bieb is het ook feest met de 'Books, Bites & Blues Stage' van de Bluesroute Helmond. Spider & The Fly treden daar op van 14:30 – 16:30 uur. De lezing van Ivo van de Wijdeven is op de 2e verdieping van de Bibliotheek aan de Watermolenwal in Helmond en begint om 14.00 uur.

Aanmelden: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Meer berichten