Heer Jan van Berlaer is lang geleden vervloekt en de kinderen kunnen de vloek opheffen.
Heer Jan van Berlaer is lang geleden vervloekt en de kinderen kunnen de vloek opheffen. (Foto: )

Halloweentocht 'De beet van Berlaer'

De jaarlijkse Halloweentocht door het centrum van Helmond is op vrijdag 25 oktober. De tocht staat dit jaar in het teken van 'De Beet van Berlaer'.

HELMOND - In 1314 trok de heer Jan van Berlaer naar het oude Helmond toe.Hij werd de baas over het kleine stadje. In die tijd stond er nog een oud kasteel in de stad. Het was er zo eng, dat zelfs de heer van Berlaer er niet in durfde te wonen. Het verhaal doet de ronde dat hij gebeten werd door een vampier en van gedaante veranderde; half wolf, half vampier. Niet alleen hij, ook de andere kasteelbewoners werden slachtoffer.

Alleen tijdens Halloween dolen alle gebeten mensen weer rond. De kinderen kunnen de vloek opheffen door letters te verzamelen, bij deelnemende winkeliers op de plattegrond, de letters in de goede volgorde te zetten en de vloek uit te spreken. Is de puzzel compleet, de vloek opgeheven en leveren de kinderen de plattegrond aan het einde van de tocht weer in, dan krijgen ze nog iets lekkers en maken ze kans op een mooie prijs ter waarde van 50 euro.

Meedoen aan de Halloweentocht is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Zij kunnen vrijdag 25 oktober, starten tussen 18.00-19.00 uur bij de VVV/Bieb, Watermolenwal 11 Helmond. Deelname gratis.

Meer berichten