Willem van Zee is de nieuwe dirigent van het HMC.
Willem van Zee is de nieuwe dirigent van het HMC. (Foto: )

Zanggroep Pabo in concert met HMC

Om haar 50e verjaardag te vieren verzorgt Zanggroep Pabo gedurende het hele jubileumjaar optredens met verschillende verenigingen op diverse podia in Helmond. Een initiatief waarmee Pabo mensen, verenigingen en wijken verbindt.

HELMOND - Zondag 27 oktober geven Zanggroep Pabo en het Harmonieorkest van het Helmonds Muziek Corps samen een concert. een bijzondere ontmoeting die twee bruisende, Helmondse verenigingen samenbrengt. De bevriende verenigingen kijken er reikhalzend naar uit. Het belooft een prachtige middag te worden met een diversiteit aan stijlen, muziekstukken en performance.

Nieuwe dirigent
Voor het harmonieorkest van HMC is dit het eerste concert met haar nieuwe dirigent Willem van Zee die sinds 1 augustus 'op de bok' staat. Onder zijn leiding brengt het orkest een gevarieerd programma met onder meer het klassieke harmoniewerk Hounds of Spring (Alfred Reed), een compilatie uit de musical Les Miserables en medleys van Elton John en The Beatles.
Het harmonieorkest bestaat uit zo'n 55 enthousiaste muzikanten en speelt al sinds 1960 in de hoogste afdeling van de KNMO. Het orkest speelt muziekstukken van het hoogste niveau, neemt deel aan concoursen en heeft in 2017 een eerste prijs op haar naam gezet. Meer info: www.helmondsmuziekcorps.nl.

Zanggroep Pabo
Zanggroep Pabo is een allround zanggroep met bekendheid in heel Zuidoost Brabant en daarbuiten. Deze groep, met een eigen 5-koppige band en circa 70 leden in de leeftijd van 7 tot 60-plus, sleepte meerdere prijzen in de wacht op verschillende festivals. Meer informatie: www.zanggroeppabo.nl.

Het concert op zondag 27 oktober vindt plaats in de kapel van het Elkerliek Ziekenhuis, Wesselmanlaan 25 in Helmond en begint om 15.00 uur. De zaal is open vanaf 14.45 uur en het concert is gratis toegankelijk.

Meer berichten