De Zeeuwse bluesrockers Juke Joints spelen zondag 27 oktober tussen 16.15 en 17.45 uur in Muziekcafé Helmond.
De Zeeuwse bluesrockers Juke Joints spelen zondag 27 oktober tussen 16.15 en 17.45 uur in Muziekcafé Helmond. (Foto: )

Bluesroute Helmond: 45 bands, 15 locaties én gratis

Het centrum van Helmond is komend weekeinde het domein van Bluesroute Helmond. Het inmiddels flink uit de kluiten gewassen festival beleeft haar 9e editie op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 oktober en is geheel gratis toegankelijk.

HELMOND - Niet minder dan vijfenveertig bands zullen hun opwachting maken op één van de vijftien podia die het festival dit jaar telt. Ten opzichte van 2018 zijn dit welgeteld 9 bands meer wat grotendeels voor rekening komt van de nieuwe locaties Grandcafé De Vijfhoeck, Fairtrade Markt, Bioscoop Pathé en Theater Het Speelhuis.

De organisatie heeft bands uit Nederland, Frankrijk, Engeland, Schotland, Verenigde Staten en België vast weten te leggen om de line up compleet te maken, waaronder vele blues-award-winnaars. Zowel nieuw talent (onder andere Meryn Bevelander Band, The Cards) als legendarische acts (onder andere Flavium, Juke Joints, Ben Poole) mogen zich tot de grootste line up ooit van dit festival rekenen.

Bluesroute Helmond is al enkele jaren geen lokaal evenement meer aangezien vele bluesfans ook elders vanuit Nederland naar Helmond komen, maar ook uit onder andere België, Duitsland worden vele liefhebbers verwacht.

Uniek aan Bluesroute Helmond is dat alle acts gratis te bewonderen zijn en dat vrijwel alle podia indoor zijn. Alleen de podia bij Café De Bascule en bij Café de Vlegel en Stadsherbeghe De Kei staat buiten. Op zondag zijn er overigens ook een aantal buitenacts en er is deze dag zelfs gratis vervoer tussen de locaties. Een festivalkrant wordt huisaanhuis verspreid en op elke locatie ligt een gratis programmaboekje. Meer informatie:

www.bluesroutehelmond.nl

Meer berichten