Het aloude vloerbrood gaat zondag 20 oktober de oven in.
Het aloude vloerbrood gaat zondag 20 oktober de oven in. (Foto: Picasa)

Pannenkoeken en brood bakken

HELMOND - Het Jan Visser Museum houdt zondag 20 oktober een dag geheel gewijd aan het bakken van pannenkoeken en brood.
In het verleden op het platteland, lieten de bewoners hun zelf bereid deeg bakken in een gemeenschappelijk bakhuis. Traditioneel werd er één keer per week brood gebakken. Dit speciale vloerbrood bakt het museum zondag weer.

Een mooie herfstwandeling met een gids in een prachtig natuurgebied. Dit is wat het Jan Visser Museum ook biedt op 20 oktober. De wandelingen door natuurgebied De Bundertjes zijn vanaf 13.00 uur en duren ongeveer drie kwartier tot een uur. Met deze wandeling loopt een IVN gids met u mee die u ook meeneemt door natuurtuin de Robbert.

Na deze wandeling kunnen bezoekers, tegen een kleine vergoeding, een warme herfstpannenkoek of een lekkere kop soep eten. De kinderen kunnen hun fantasie de vrije loop laten, met het maken van een herfstversiering van kastanjes en eikels, of luisteren naar een mooi verhaal in de vertelbus Blikkie van de bibliotheek. Tijdens deze dag is het museum voor iedereen gratis toegankelijk.

De themadag begint om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het Jan Visser Museum is gelegen aan de Keizerin Marialaan 5 in Helmond nabij zwembad De Wissen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden