De prijswinnaars.
De prijswinnaars. (Fotostudio Marks)

Werner Tabak wint Gouden Spatel

HELMOND - Werner Tabak uit Helmond is winnaar van de KNCV Gouden Spatel 2019. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan het beste hbo-afstudeerverslag op scheikundig gebied. Uit 25 inzendingen is door een vakkundige jury de top 3 bepaald, waar Werner als winnaar uit de bus kwam. Afgelopen donderdag werd de prijs uitgereikt, tijdens de vierde editie van de Avond van de Chemie in theater Odeon in Zwolle.

Werner studeerde Chemistry aan de Avans Hogeschool in Den Bosch en vervolgt zijn opleiding nu aan de universiteit in Nijmegen. Voor zijn afstuderen liep Werner stage bij Netherlands Translational Research Center (NTRC) in Oss en deed hij onderzoek naar medicatie die gebruikt kan worden bij kanker.

Heldere uitleg
De jury was erg onder de indruk van zijn verslag, waarin Werner de relevantie van het onderzoek duidelijk uitlegt. De chemische reacties en onderzoeksresultaten worden helder en bondig toegelicht. Zijn verslag ziet er verzorgd uit met verhelderende illustraties en ook de beschrijving van de uitgevoerde experimenten is van hoge kwaliteit. Ook de stagebegeleiders waren erg onder de indruk van het werk van Werner. Bovendien wordt een gedeelte van het onderzoek gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

Anouk Bosman (Hogeschool Arnhem en Nijmegen) en Kielen Zuurbier (Hogeschool Utrecht) behaalden de tweede plaats van de Gouden Spatel. Tijdens de Avond van de Chemie heeft de KNCV naast de Gouden Spatel ook twee andere studentenprijzen uitgereikt, namelijk de Gouden Vlam (mbo) en de Golden Master Award (wo). Hiermee beloont de KNCV jonge chemici met het behalen van hun diploma.

KNCV
De Koninklijke Nederlandse Chemische Vereniging (KNCV) bestaat al sinds 1903 en is dé belangenbehartiger van de chemie, life sciences en procestechnologie in Nederland. De 8.500 leden zijn dag in, dag uit bezig om de variëteit en rijkdom van het moleculaire vakgebied tot leven te brengen. Zij zijn werkzaam in het bedrijfsleven, onderwijs en overheid of studeren aan één van de universiteiten en hogescholen in Nederland. De activiteiten bestaan, naast belangenbehartiging en de organisatie van netwerkactiviteiten, uit het bijdragen aan een juiste beeldvorming over chemie door te zorgen voor een accurate en juiste berichtgeving over chemie. Met de Avond van de Chemie brengt de KNCV chemie naar het theater, waar zowel nieuwe ontwikkelingen als verrassende weetjes aan bod komen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden