Jong en oud kan ontdekken wat er allemaal met pompoenen mogelijk is. Foto: Cor v.d. Ven,
Jong en oud kan ontdekken wat er allemaal met pompoenen mogelijk is. Foto: Cor v.d. Ven, (Foto: Cor vd Ven)

Pompoendagen met als thema 'De bevrijding van de klokken'

De herfstvakantie vier je in Museum Klok & Peel bij de Pompoendagen met als thema: 'De bevrijding van de klokken'. De Pompoendagen zijn van 12 tot en met 20 oktober.

ASTEN - In de afgelopen weken zijn meer dan 20.000 pompoenen in alle soorten, maten en kleuren naar de museumtuin versleept. Daarmee gebeurt van alles en dus is er veel te zien en te beleven. Vanaf de ingang van het museum wijzen de pompoenen al de weg naar de tuin.

Maar beleef vooral ook de avonturen van Pompelientje Peelpompoen in de mysterieuze wereld achter de Oranjerie. Je komt hier terecht via een tunnel met uitgesneden pompoenen. Er vinden daar onverkwikkelijke zaken plaats rond het dorpje van de kalebassen huisjes. Maar gelukkig krijgt Pompelientje hulp van Bella de Bell en loopt het goed af.

Spelletjes
Kinderen kunnen bijvoorbeeld Halloween-pompoenen uithollen en zelf pompoenkaarsjes gieten. En dan zijn er de dagelijkse wisselende activiteiten, zoals entertainment met onder andere accordeonmuziek en grimeersessies. En een bezoek is natuurlijk niet compleet zonder kopje pompoensoep, of een andere culinaire ontdekking. Om te zien wat je met al die pompoenen kunt doen, mogen bezoekers best een hele middag uittrekken. Want dankzij de 'beleving' is het jaarlijks terugkerend evenement in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een geliefd herfstvakantie-uitje.

Asten-centrum
Ook in het centrum van Asten valt de hele week veel te beleven. Want de ondernemers zetten tal van spelletjes en doe-dingen uit voor de kinderen. Ook de horeca laat van zich horen. Kinderen kunnen stempels verzamelen en voor het hele gezin korting verdienen voor een museumbezoek, in te wisselen tot en met 5 januari 2020. Daarmee kan die korting ook gebruikt worden voor 't volgende familiefeest: Museum in Wintersfeer. Om het herfstvakantie-uitje tot een feest te maken pendelt van 14 tot en met 19 oktober een gratis treintje tussen het museum en het dorpscentrum op en neer.

De Pompoendagen duren van 12 tot en met 20 oktober en zijn dagelijks te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Locaties: Museum Klok & Peel, Ostaderstraat 23, Asten en het centrum van Asten. Het entreekaartje voor het museum is tevens toegangsbewijs voor de Pompoendagen.

Algemene informatie over het museum:

museumklokenpeel.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden