Moderne dans door het KunstKwartier.
Moderne dans door het KunstKwartier. (Foto: )

Nacht van de cultuur: unieke activiteiten op bijzondere locaties

De Nacht van Cultuur biedt unieke activiteiten op bijzondere locaties. Alle activiteiten en workshops zijn gratis toegankelijk. Heb jij ooit gedanst tussen de schilderijen, een prijs gewonnen tijdens een mega bingo in de Kunsthal, of gerapt in een trouwzaal? Beleef het op zaterdag 12 oktober, tussen 19.00- 00.00 uur in Museum Helmond. De Helmondse kunst- en cultuurorganisaties zorgen voor de vierde keer voor een barstensvol programma met culturele verrassingen uit Helmond en Nederland.

HELMOND - Bijna alle zalen van het Kasteel en de Kunsthal zijn gevuld met muziek, kinderworkshops, theater, dans, kunst, literatuur en games. Dankzij de Speed Tours door de expositie van het Kasteel is bovendien ook de reguliere collectie van deze locatie te bekijken. Maar ook op de route is van alles te beleven. Naast diverse activiteiten zijn er verschillende foodtrucks, tapwagens en terrassen.

Een van de meest opvallende acts van de Nacht van Cultuur is de afsluiter Phoenician Drive. De 6-koppige band uit de culturele maalstroom van Brussel kent geen verschil tussen Oost en West. Naast de muzikale acts van bijvoorbeeld Jelle Verse, Danielle Schel, diverse dj's ('Silent Disco') en de jonge talenten van het Kunstkwartier, is er ook volop theater, dans, kunst en literatuur te vinden.

In de kelder van het Kasteel kun je meedoen aan de theaterstukken van Robert van den Broek ('Verhalenmakers') en Hanna van Mourik ('Stormkamer'). Of bekijk het grote theaterspektakel 'Ordinairy days' van Kunstkwartier. Uiteraard is de nacht weer volop gevuld met de meest bijzondere kinderworkshops, zoals de workshop 'Licht in het Duister', 'Stopmotion', 'Escape Game', 'Oude Schildertechnieken', 'Masterclass modelschilderen', 'Beam-it-up' of 'Drum Together'. Luister naar de kunstlezing over Lucas Gassel, of de mooie verhalen in de 'Luisterfiets' en 'Blikkie'. Of win prijsjes bij 'Tiny Tupperware'. Om 19.00 uur wordt de Nacht van Cultuur op het voorplein van het Kasteel geopend door wethouder cultuur, Antoinette Maas, en de directeuren van de culturele instellingen.

Enkele bijzonderheden

Vanwege de brandveiligheid is het aantal bezoekers die tegelijkertijd het Kasteel, maar ook de Kunsthal bezoeken beperkt. Daarbij geldt: vol is vol. Vandaar dat er op de route veel activiteiten gepland staan, want hier is voldoende ruimte. De organisatie raadt aan om gezinnen met kinderen tussen 19.00-21.00 uur voorrang te geven bij een bezoek aan het Kasteel en de Kunsthal. Vanwege de opbouw van de Nacht van Cultuur is Museum Helmond op zaterdag 12 oktober overdag gesloten.

De Nacht wordt georganiseerd door HART, een initiatief van Het Speelhuis, Museum Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Kunstkwartier en De Cacaofabriek. Dit jaar werken er ook andere culturele organisaties mee zoals Bluesroute Helmond, HMC, Annatheater, Home Computer Museum en Lang Leve Cultuur.

www.nachtvancultuur.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden