Onderzoek toont aan dat het risico om slachtoffer te worden van een ongeval met circa 17% afneemt met werkende voor- en achterverlichting.
Onderzoek toont aan dat het risico om slachtoffer te worden van een ongeval met circa 17% afneemt met werkende voor- en achterverlichting. (Foto: Foto: )

Controle en (gratis) reparatie fietsverlichting

HELMOND - De dagen worden al snel korter. En daarmee de periode dat een deugdelijke fietsverlichting belangrijker dan ooit is. Om hier aandacht voor te vragen, gaat VVN-Helmond op verschillende plekken in Helmond de fietsverlichting controleren en (zo nodig) gratis repareren. Er zijn nog drie verschillende data bij drie verschillende winkelcentra:

Vrijdag 18 oktober van 13.00-15.00 uur, winkelcentrum Brouwhorst (centraal plein);

Vrijdag 25 oktober van 17.00-19.00 uur, winkelcentrum Rijpelberg (nabij Jumbo);

Zaterdag 2 november van 13.00-15.00 uur, winkelcentrum Straakven (nabij Leef en Zorg).


Rijden zonder licht is letterlijk levensgevaarlijk. Een fietser zonder verlichting is in het donker vrijwel onzichtbaar voor automobilisten, zeker als het ook nog eens regenachtig weer is. Een goede fietsverlichting is dus niet iets, dat alleen maar moet maar onmisbaar is.

VVN wil daarbij helpen. Het gaat bij het controleren van de fietsverlichting om publieksvriendelijke acties. Als het even kan, wordt de verlichting gerepareerd en nog gratis ook. Maar na de acties van VVN gaat de politie streng handhaven en de mogelijke bekeuring is dan bepaald niet gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden