Het Kasteel van Helmond. Foto: Mike Bink Fotografie.
Het Kasteel van Helmond. Foto: Mike Bink Fotografie. (Foto: Mike Bink fotografie)

Beleef het in Herfstkasteel Helmond

Het Kasteel van Helmond wordt van 13 tot en met 20 oktober omgetoverd tot Herfstkasteel Helmond. Een aantrekkelijk activiteitenprogramma, speciaal voor families, gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Oma's en opa's ontvangen 50% procent korting op een entreekaartje in het bijzijn van hun kleinkind(eren).

HELMOND - Tijdens Herfstkasteel Helmond zijn er kasteelgidsen die vertellen over de vier adellijke kasteelfamilies die er in de eeuwen woonden: de Van Berlaers, Van Cortenbach's, Van Arberg's en Wesselman's van Helmond. Ook laten zij de je de mooiste en spannendste plekken van het kasteel zien.

Dit jaar is een gloednieuwe activiteit toegevoegd aan het programma: living history in de vorm van de Theatrale Kasteeltour. Zo neemt Jonkheer Wesselman II Van Helmond je bijna 200 jaar terug in de tijd en vertelt hij, al lopend door de kasteelvertrekken, over zijn dagelijks leven op het kasteel, zijn familiegeheimen, zijn bijzondere voorgangers en mag je op bezoek in zijn prachtige woonkamer. Deze tour is geschikt voor alle leeftijden.

Voor de jonge bezoekers staat er ook herfst- en heksenhapjes maken op het menu. Met allerlei lekkernijen kun je de mooiste creaties maken die bijna te mooi zijn om op te eten. Ook kunnen kinderen zich verkleden als ridder of jonkvrouw, een selfie maken in de Ridderzaal en zijn er kasteelspellen en diverse spannende speurtochten te doen door de kelders van het kasteel. En ontdek alles over de grote kasteelbrand van 1549.

In de tentoonstelling 'Heksenjacht in Peelland' kunnen kinderen vanaf 8 jaar meedoen met de Heksentoer en aansluitend de speurtocht maken. In deze audiotour luisteren ze naar het aangrijpende verhaal van Heylken. Zij was pas 12 jaar toen ze werd verbrand als heks. Ook wordt er ingegaan op heksenprocessen, bijgeloof en toverkunsten. De tentoonstelling geeft aandacht aan het waargebeurde verhaal van de heksenjacht in Peelland in 1595.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden