Daniel Lohues samen met Holland Baroque. Foto: Wouter Jansen.
Daniel Lohues samen met Holland Baroque. Foto: Wouter Jansen. (Foto: wouter jansen)

Daniel Lohues en Holland Baroque

HELMOND - Daniël Lohues en Holland Baroque zijn samen op tournee en staan zondag 13 oktober in Het Speelhuis.
Luisterend naar Daniël Lohues' werk valt zijn sterke affiniteit met de grote meesters van de klassieke muziek op. Dat Lohues zich laat inspireren door Bach en diens nalatenschap was de aanleiding voor deze samenwerking. Zo gaan Daniël Lohues en Holland Baroque samen op zoek naar eigen jeugdherinneringen rondom Bach in een programma vol barok en poëtische liederen. Naast bekende stukken van Lohues zoals 'Op fietse', 'Als de liefde maar blijft winnen' en 'Tik Tak' klinkt nieuw werk van Lohues maar natuurlijk ook muziek uit de achttiende eeuw.
Daniël Lohues is een muzikale en artistieke duizendpoot. Hij is (film)componist, singer-songwriter, bandleider, gitarist, organist, pianist en schrijver, om zijn belangrijkste artistieke uitingen te noemen.
Holland Baroque is een eigenzinnig barokorkest dat zijn instrumenten durft te laten zingen, dansen, huilen en lachen. Dit alles vanuit traditie, vernieuwing, verrassing en een vleugje entertainment. Holland Baroque werkt sinds zijn oprichting in 2006 samen met vele solisten, componisten, koren en theatermakers.
Het programma op zondag 13 oktober begint om 15.00 uur. Meer informatie en kaarten:

www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden