Een jaar walking football bij RKSV Mierlo-Hout
Een jaar walking football bij RKSV Mierlo-Hout (Foto: )

1 jaar walking football bij RKSV Mierlo-Hout

Het is een jaar geleden dat RKSV Mierlo-Hout, in het kader van het 100-jarig jubileum, startte met 'wandel-voetbal' voor de 55plusser. Nu, een jaar later, kunnen we zeggen dat het een daverend succes is. Nog even en dan tikken we het aantal van 30 personen aan die elke donderdagochtend naar Sportpark De Beemd komen om gezellig bezig te zijn met 'walking football'.

MIERLO-HOUT - Om de trainingen verantwoord aan te pakken is er een samenwerking aangegaan met Jibb+. Deze stichting brengt professionals, vrijwilligers en goede ideeën samen op basis van betrokkenheid en ambitie. Zij verenigt energie, kennis en kunde van in-en externe partners om op die manier mensen op een efficiënte en impactvolle manier aan hun vitaliteit te laten werken.

En dat de vitaliteit goed wordt aangepakt kan eenieder elke donderdag vanaf 10.00 uur met eigen ogen zien. Waren er in het begin nog af en toe lichte kwetsuren, daar is nu geen sprake meer van. De stramme spieren zijn verdwenen en de conditie en souplesse is bij elke deelnemer behoorlijk vooruit gegaan.

Van begin af aan is ingezet op een fysiek betere gesteldheid van de 55plusser. Maar even belangrijk vond de organisatie het sociale aspect: lekker samen bezig zijn in een ongedwongen sfeer. Vandaar ook dat de ruim een uur durende training ( warming-up, partijtje voetbal, cooling down) altijd wordt afgesloten met een uurtje gezamenlijk gratis koffie/thee drinken in de kantine.

Heb je vroeger gevoetbald en is dit al jaren geleden? Geen enkel probleem, enkele deelnemers hadden al meer dan 30 jaar niet meer gevoetbald en zijn nu elke week present. Voor deze week staat zelfs al het vierde toernooi op de agenda waar ze aan deelnemen. Dit alles zegt eigenlijk genoeg over hoe fijn de deelnemers het 'wandel-voetbal' vinden.

Interesse gewekt?

Kom een keer kijken. Elke donderdagochtend vanaf 10.00 uur, Sportpark De Beemd in Mierlo-Hout. Je kunt dan de beleving van de spelers met eigen ogen aanschouwen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden