De film Sold gaat over een 13-jarig meisje uit Nepal dat onder valse voorwendselen verkocht wordt aan een bordeel in India. Een aangrijpend drama over hoe het met 1.2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is.
De film Sold gaat over een 13-jarig meisje uit Nepal dat onder valse voorwendselen verkocht wordt aan een bordeel in India. Een aangrijpend drama over hoe het met 1.2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is. (Foto: )

Cacaofabriek presenteert film 'Sold'

HELMOND - Op initiatief van de Unie van Soroptimistclubs en in samenwerking met Stichting Free a Girl wordt op Wereldmeisjesdag in ruim 30 bioscoopzalen in Nederland de film Sold getoond.

Op 11 oktober draait de film ook in De Cacaofabriek in Helmond. Inloop vana f 18.30 uur waarna de film start om 19.00 uur. Kaarten á 12,50 euro, inclusief welkomstdrankje, zijn te bestellen via cinesorhelmond@gmail.com. De opbrengst van de film gaat dankzij de Cacaofabriek volledig naar het project School for Justice van Stichting Free a Girl.

De film Sold gaat over een 13-jarig meisje uit Nepal dat onder valse voorwendselen verkocht wordt aan een bordeel in India. Een aangrijpend drama over hoe het met 1.2 miljoen zeer jonge meisjes in India gesteld is. En dat terwijl de daders zelden worden bestraft. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van meisjes en vrouwen wereldwijd. Free a Girl bevrijd meisjes uit bordelen en geeft ze met opleidingsprogramma School for Justice een nieuwe toekomst. De meisjes worden opgeleid tot advocaat, rechter, journalist, politie-agent of maatschappelijk werker. De Soroptimisten hopen samen met Free a Girl wereldwijd tien scholen mogelijk te maken en daarmee de straffeloosheid aan te pakken.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden