Dave Vermeulen treedt op zaterdag 28 september op. Foto: indebuurt.nl
Dave Vermeulen treedt op zaterdag 28 september op. Foto: indebuurt.nl (Foto: Dave Vermeulen in de muziekschool. Foto: indebuurt)

H2O Festival 'Feel Free'

Van de redactie

75 jaar vrijheid

Theaterfestival H2O heeft dit jaar als thema 'Feel Free' en is samen met de gemeente en Het Speelhuis georganiseerd.

HELMOND - H2O Unplugged opent het festival op vrijdag 27 september om 20.15 uur in de grote zaal van Het Speelhuis. Onder begeleiding van de Unplugged-band betreedt een achttal zangers en zangeressen het podium. Een line-up met een wisselende mix van artiesten met diverse achtergronden. Een van de deelnemers is bijvoorbeeld oud The Voice of Holland deelnemer Dave Vermeulen. En Tijen Celik, jaren geleden een van de zangeressen van de revolutionaire Turks-Nederlandse meidenband Kardelen.

Twee nummers

Iedere artiest zingt tijdens deze avond twee nummers, voor de pauze klein en intiem en na de pauze groots met volledige band. Na afloop is er een gezellige afterparty in de foyer van Het Speelhuis.

Line up: Evy van Keijzerswaard; Kelsey Kluijtmans; Roger Corneille; Ruud Gruijters; Fatih Jackson; Geert Joosten; Dave Vermeulen; Tijen Celik en de Unplugged-band: Coen Pots, Hanz Martens, Johan van Lanen, Oscar Berkers en Annique van den Heuvel.

Zaterdag 28 september

Burgemeester Elly Blanksma ontsteekt om 15.00 uur het bevrijdingsvuur en opent daarmee het festival officieel. Op het Speelhuisplein kunnen kinderen deelnemen aan verschillende bevrijdingsspellen om zo een bevrijdingsmedaille te bemachtigen. Ook kunnen ze gratis een speciale theatervoorstelling genaamd 'Het Pleintje van Meneer Sax' bijwonen. Het middagprogramma vloeit over naar het theateraanbod voor volwassenen.

Vanaf 17:00 uur is het foodcourt geopend. Op diverse plekken kunnen bezoekers genieten van inspirerend theater, popmuziek, bijzonder en humoristisch straattheater, klassieke muziek en indringende literatuur. Bekende namen zijn onder andere oud-stadsdichter Wim Daniëls, Duda Paiva (dans- en poppentheater) en Joris Linssen & Caramba. De verdere line-up bestaat uit:
- klassiek toppers Lisalotte Gerards o.b.v. Robbrecht van Cauwenberghe, Brenda Mauer; Dave Vermeulen; kunstig slagwerk van The Beat Goes On XL; straattheater van Bubblica; relaxen bij The Bubble; lachen en gieren met Nico met z'n Kliko; Van toeten noch Blazen; de Kleinste Mobiele
Cocktailbar en Mr Rizzo

Slotacts

Tussen 23.00-01.00 uur sluiten dj Vato Gonzalez en dj Jay Hardway het H2O-festival af.

Kaarten voor H2O Unplugged kunnen online besteld worden of aan de kassabalie van Het Speelhuis. Het festival is gratis toegankelijk voor iedereen. Bekijk het volledige programma en kaarten op

www.helmondh2o.nl

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten