Tijdens Urban Matterz zijn er veel workshops en challenges te volgen. Foto: Dave van Hout Fotografie.
Tijdens Urban Matterz zijn er veel workshops en challenges te volgen. Foto: Dave van Hout Fotografie. (Foto: Dave van Hout Fotografie. )

UrbanMatterz een weekeinde vol activiteiten voor iedereen

Met vorig jaar vijftienduizend bezoekers, is Urban Matterz uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in de stad. Dit jaar zal het in de aanloop naar en tijdens het festivalweekend van 21 en 22 september, weer in De Cacaofabriek en op de nieuwe locatie in het centrum van Helmond onder de Traversebrug, bruisen van de activiteiten.

HELMOND - Het succes van Urban Matterz zit hem vooral in de combinatie jeugd, cultuur, muziek en sport met een laagdrempelige - veelal gratis - toegang. Het aanbod varieert van dance, music, movies en art tot sports. Van beginner tot pro, van jong tot oud.

Expositie
In de Cacaofabriek is de expositie MELTINGPOT te zien, het resultaat van de samenwerking tussen UrbanMatterz en De Cacaofabriek Expo. In de tentoonstelling is onder andere werk te zien van twee belangrijke graffiti kunstenaars van het eerste uur: Kool Koor en Hugo Kaagman. de toegang is gratis en de expo is dagelijks open van 13.00-17.00 uur.

Urban Movies
In De Cacaofabriek is donderdag 19 september : 'Big Fun in the Big Town', een Nederlandse muziekdocumentaire te zien. De documentaire werd in september 1986 in acht dagen tijd in de straten van New York gefilmd. De documentairemakers wisten diverse belangrijke pioniers van de hiphopbeweging te interviewen.Tickets zijn te koop bij de Cacaofabriek.

Old School HipHop Concert
Het inmiddels traditionele Oldschool Hiphop Concert is zaterdag 21 september met een line-up vol exclusieve, verrassende en eenmalige optredens van oldschool helden uit de rijke geschiedenis van de HipHop. Het concert in de Cacaofabriek is uitverkocht.

UrbanMatterz festival
Het zondagprogramma van het Urban Matterz Festival vindt dit jaar plaats onder de Traversebrug in het centrum. Overdag zijn er gratis hiphop en urban activiteiten zoals standup & breakdancebattles, het NK Human Beatbox, het NK Miniramp, live graffiti, creatieve workshops (kids) en urban sports zoals suppen, freerun, BMX en nog veel meer. Niet alleen om naar te kijken maar ook om mee te doen en uit te proberen. Er zijn workshops en challenges. Meer info en aanmelden via viwww.urbanmatterz.nl/urbansports.

NK Miniramp
In samenwerking met BrabantSport, Skateboardfederatie Nederland en Nine Yards zal de grootste Miniramp van Nederland gebouwd worden op de prachtige locatie voor het kasteel. Hier tonen de topsporters van het skateboarden hun skills om zich te kwalificeren voor het Olympisch traject.

Meer berichten