Foto:

Judo-onderscheiding voor Gerard van Leuken

HELMOND - Een zonovergoten zondag was een mooi moment, om een hele bijzondere vrijwilliger in het zonnetje te zetten. Bondsridder met het bronzen ereteken heet de onderscheiding en die krijg je bij langjarige inzet voor de sport en deze was voor de pas 50-jarige Gerald van Leuken uit Helmond.

Hij begon als mannetje van 5 bij judoclub Kano in Bakel en nu 45 jaar later is hij nog steeds lid van die club. Hij is bovendien, al zo'n 25 jaar de trainer van de club en daarnaast ook nog trainer bij de Hechte Band in Mierlo. Zijn drie kinderen zijn ook actief bij Bakel. De jongste is 4 en daarmee een van de jongste leden van de club. Mooi zijn zulke levenslange banden met een leuke vereniging, maar daarmee word je nog geen bondsridder.

Gerald krijgt deze onderscheiding, omdat hij, al sinds 1993 en dat is dus al 26 jaar, zich inzet als scheidsrechter. De versierselen en bijbehorende bloemen worden, door de voorzitter van het district en een van de bestuursleden, overhandigd midden tussen de collega's en ze komen als een totale verrassing.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden