Foto: Henk Koster

Kick-off OldStars tennis bij TPC Espendonk

Tennisvereniging TPC Espendonk start met OldStars-tennis. Vrijdag 27 september zijn er allerlei activiteiten om kennis met deze spelvorm van tennis. Dit is een nieuw beweegaanbod voor 55-plussers uit de omgeving vanHelmond.

HELMOND - Het evenement wordt georganiseerd door TPC Espendonk met ondersteuning van het Nationaal Ouderenfonds en JIBB. Het OldStars tennis is een nieuw tennisaanbod in Nederland dat op 15 augustus officieel van start is gegaan met ambassadeur en oud-toptennisser Tom Okker.

OldStars Sport (project van het Nationaal Ouderenfonds) is een verzameling van aangepaste spelvormen. In het OldStars tennis wordt gespeeld met de groene bal en de bekende spelregels, maar met de volgende aanpasmogelijkheden: dubbelspel op enkelveld; derde persoon draait in na kantwissel (bij oneven games); onderhands serveren; de bal mag twee keer stuiteren; 40-40 = winnen punt; lengte set: 4 gewonnen games, bij 3-3 tie-break. De groene bal is zachter dan de normale tennisbal, waardoor ouderen meer tijd krijgen om zich naar de bal te bewegen.
"De ontwikkeling van OldStars gaat razendsnel. Daar ben ik enorm trots op. Samen met sportbonden en –verenigingen zorgen we ervoor dat ouderen een leven lang met plezier kunnen blijven bewegen en zich verbonden voelen met de vereniging", aldus Corina Gielbert, directeur Nationaal Ouderenfonds.

De inloopochtend op vrijdag 27 september is bij tennisvereniging TPC Espendonk, Espendonk 2 in Helmond en start om 09.30 uur. Vanaf 09.00 uur staat de koffie klaar, de ochtend duurt tot circa 11.00 uur.
OldStars tennis is specifiek gericht op de doelgroep 55+ en is voor zowel mannen als vrouwen toegankelijk. Voor deze activiteiten zijn niet alleen (oud)leden van de vereniging welkom, maar ook andere geïnteresseerden. "Als je denkt dat je te oud bent voor tennis, dan is het tijd voor OldStars tennis bij TPC Espendonk: In de frisse lucht op een gezellige manier sportief bezig zijn!", aldus Marlou Steenbergen, secretaris TPC Espendonk.

Meer berichten