Inspirerende middag vol vrouwenpower

Soroptimistclub Helmond Peelland houdt zaterdag 21 september een lustrummiddag.
Soroptimistclub Helmond Peelland houdt zaterdag 21 september een lustrummiddag. (Foto: )

ASTEN - Soroptimistclub Helmond Peelland houdt zaterdag 21 september een middag over empowerment van meisjes en vrouwen bij In de Gloria in Asten. Met sprekers als auteur Tania Heimans, vrouwenhistorica Els Kloek en fotograaf Ahmet Polat viert de club haar 25-jarig jubileum.

Wat begon als een informele netwerkclub van ondernemende vrouwen, bloeide op tot een dynamische Soroptimistclub. Soroptimisten zetten zich in voor de positieverbetering van meisjes en vrouwen. Dat doen zij internationaal door onder andere de Verenigde Naties te adviseren over beleid en lokaal door goede doelen te steunen. De serviceclub is al 25 jaar actief in Helmond en Peelregio en heeft in die jaren ruim 100.000 euro opgehaald voor ruim 10 goede doelen, waaronder UAF, Unicef, Stichting Leergeld en Inloophuis de Cirkel. De club is nog steeds springlevend met een krachtige mix van 25 vakvrouwen tussen 35-70 jaar.

De lustrummiddag heeft als motto 'Creating Tomorrow Together'. Een middag vol verhalen over sterke vrouwen; vrouwen die het verschil hebben gemaakt of nog steeds maken.

De lustrummiddag begint om 14.00 uur in In de Gloria, Lindestraat 1 in Asten. Entree is gratis, wel graag even aanmelden via: helmondpeelland@soroptimist.nl

Meer berichten