Vrolijke gezichten van de gezinnen bij het Dagje Uit naar Billy Bird in het kader van 20 jaar Humanitas. Foto: Gerard Brands.
Vrolijke gezichten van de gezinnen bij het Dagje Uit naar Billy Bird in het kader van 20 jaar Humanitas. Foto: Gerard Brands. (Foto: Gerard Brands)

Humantas geeft 'steuntjes in de rug'

Humanitas is een landelijke vrijwilligers organisatie met ruim 25.000 ervaren en goed opgeleide medewerkers, die jaarlijks meer dan 75.000 mensen helpt om het leven weer goed op de rit te krijgen als het even tegenzit. Het doel van Humanitas is gratis hulp te verlenen aan iedereen ongeacht achtergrond, leeftijd, geloofs- en levensovertuiging.

HELMOND - Bijzonder in de aanpak is, dat de vrijwilliger de mensen helpt om op eigen kracht hun situatie te verbeteren. Die hulp is kleinschalig en persoonlijk door niet boven maar naast de mensen te staan, ze perspectief te bieden op verandering in hun leven naar zelfstandigheid met voldoende vaardigheden die ze aangeboden krijgen.

In Helmond is Humanitas met vier projecten actief. Home Start voor gezinnen met kinderen tot 18 jaar die ondersteuning vragen bij opvoeden en opgroeien; Begeleide Omgangsregeling (BOR) begeleidt ouders na een scheiding om gezamenlijk verantwoordelijkheid te dragen voor de omgang met hun kinderen; Gevaarlijke Liefde geeft preventieve voorlichting op een interactieve manier over onderwerpen als seksueel overschrijdend gedrag, loverboyproblematiek en jeugdprostitutie; in de Ruilwinkel kun je goederen en diensten kopen zonder portemonnee en er wordt op diverse terreinen hulp geboden aan mensen

20-jarig bestaan

In het kader van het 20-jarig bestaan, worden er voor deelnemers en vrijwilligers diverse festiviteiten georganiseerd. Inmiddels hebben zij al genoten van een leuke speeltuindag en een fantastisch Dagje Uit naar Billy Bird. Ook zijn vrijwilligers en klanten gezellig een avond samen gaan eten bij Sociaal Restaurant Ratatouille.

Humanitas Helmond is afhankelijk van vrijwilligers om de deelnemers van de verschillende projecten te ondersteunen en is altijd op zoek naar geïnteresseerde vrijwilligers.

Geïnteresseerden kunnen zich voor een kennismakingsgesprek wenden tot Humanitas via helmond@humanitas.nl of via telefoonnummer 0492-537323.

Meer berichten