Tijen Celik is de zangeres van girlband Kardelen.
Tijen Celik is de zangeres van girlband Kardelen. (Foto: )

Helmond Unplugged in Het Speelhuis

De 8e editie van het Helmond UNPLUGGED-muziekspektakel staat vrijdag 27 september weer in het teken van muzikaal plezier en gezelligheid. Helmond Unplugged biedt lokaal zangtalent een professioneel podium aan. Anders dan voorbijgaande jaren zal Helmond Unplugged dit jaar plaatsvinden in de grote theaterzaal van Het Speelhuis.

HELMOND - "Je moet ervan weten en je moet erbij zijn. Helmond Unplugged is een evenement met een steeds groter wordende diversiteit. Liedjes door mensen gezongen uit het Helmondse op een hele bijzondere manier. In een theater die voor iedereen toegankelijk is; Het Speelhuis", aldus Coen Pots, de muzikaal leider van dit muziekfestijn. Hij heeft de verantwoordelijkheid het artistieke deel van de avond invulling te geven en er muzikaal gezien een inspirerende avond van te maken.

"Als muzikaal leider van de groep vond ik het belangrijk om meer aansluiting te vinden met het grote Helmondse publiek. En als organisatie waren we op zoek naar een line-up met een wisselende mix van artiesten met diverse achtergronden. We zijn er dit jaar in geslaagd om nog meer diversiteit aan het programma toe te voegen. We hebben rondgebeld en mensen benaderd en er kwamen toch nog mensen boven water waar nog nooit iemand van gehoord had. Het is de voeding die je er aan wil geven, die je eigen wereld een stukje groter maken en dat is precies de kracht van Helmond Unplugged, vind ik persoonlijk."

"Het niveau van de zangtalenten die we uit alle hoekjes en spleetjes van Helmond hebben gepeuterd is wederom ook dit jaar van de bovenste plank. Het bijzondere van dit jaar is dat er artiesten deelnemen van niet originele Nederlandse afkomst wat zorgt voor nog meer dynamiek."

Bekende en onbekende lokale artiesten met diverse achtergronden zullen dit jaar het Unplugged podium betreden. Intiem, akoestisch en zonder te veel poespas zullen de deelnemers;

Fatih Kilci (Jackson) finalist in Turkish Got Talent; Evy van Keijzerswaard; Roger Corneille; Kelsey Kluijtmans oftewel Kelse Bels; Ruud Gruijters; TC Tijen Celik zangeres van girlband Kardelen; Dave Vermeulen (Finalist Voice of Holland) onder leiding van de Unplugged band in een intieme setting twee herkenbare covers op een verrassende manier ten gehore brengt.
De Unplugged band bestaat uit vier ervaren muzikanten Coen Pots, Hanz Martens, Johan van Lanen, Oscar Berkers en Annique van den Heuvel (backing vocals). Samen zorgen zij voor akoestische begeleiding bij de liedjes die de vocals zelf hebben uitgekozen.

Helmond Unplugged is aan de vooravond van het H20 'Feel Free'- festival dat de gemeente samen met Het Speelhuis op het Speelhuisplein houdt zaterdag 28 september in het kader van 75 jaar bevrijding Helmond.
Het festival staat in het teken staan van bijzondere optredens met muziek, theater, kunst, cultuur en speciale food & drinks.
Het belooft een spraakmakend weekeinde te worden.

Meer berichten