Een impressie van het foodtruckfestival Brandefood. Foto: Stichting Brandefood.
Een impressie van het foodtruckfestival Brandefood. Foto: Stichting Brandefood. (Foto: Stichting Brandefood)

Culinair weekend Brandefood

De afgelopen 3 jaar heeft er in Brandevoort een heus tweedaags foodevent plaatsgevonden. Dit wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Brandefood. Sinds 1 januari 2019 heeft de stichting Brandefood een nieuw bestuur.

HELMOND - De nieuwe bestuursleden zijn zeker geen onbekenden van Brandefood. Brandevoorter Floris Raijmakers (Makers Events en Plan B), is de nieuwe voorzitter leidde vorig jaar succesvol het popup restaurant. Penningmeester Mark Mitchell (onder andere eigenaar Basilicum in Deurne) en bestuurslid Pieter van Mierlo (tafel 10 Catering) waren afgelopen jaar als kok aanwezig. Pieter Klumpers was vorig jaar als foodtruckhouder aanwezig en is nu secretaris.

Dit jaar strijkt het evenement Brandefood op zaterdag 21 en zondag 22 september neer onder en bij de markthal in Brandevoort.

Zaterdag 21 september kunnen bezoekers deelnemen aan een meergangen diner. Hiervoor wordt de markthal omgebouwd tot een prachtig pop-up restaurant. Dit jaar is ervoor gekozen om de prijzen hiervan te verlagen ten opzichte van vorig jaar. Tijdens het diner is er live muziek van onder andere Bram Bosmans en Bart van Loon. Reserveren is nodig en kan via: www.brandefood.nl.

Op zondag 22 september zal het gratis toegankelijk foodtruckfestival onder en rondom de markthal in Brandevoort plaatsvinden. Het evenement begint om 13.00 en duurt tot 20.00 uur. Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud.

Zo is er een pannakooi voor de jeugd waar tussen 14.00 en 16.00 twee spelers van Helmond Sport aanwezig zullen zijn. Ook is circusschool Jancona aanwezig en kunnen kinderen hier allerlei circusacts leren. De caraband zorgt voor de muziek op deze middag. Met allerlei covers zullen zij de stemming verhogen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden