Het Speelhuis na jaren weer terug in de Open Monumentenroute

Door tijdelijke sluiting en verbouwing konden liefhebbers van de Open Monumentenroute de afgelopen jaren niet terecht in Het Speelhuis. Inmiddels kregen al ruim 5.000 mensen een kijkje achter de schermen, door middel van speciaal georganiseerde rondleidingen, in het nieuwe Helmondse theater sinds de officiële opening eind september vorig jaar.

De bijzondere mix van erfgoed met moderne architectuur valt bij bezoekers in de smaak. Willie Honings (rondleider in Het Speelhuis) krijgt regelmatig positieve reacties tijdens de rondleidingen op dinsdagochtend. "Geweldig hoe oud en nieuw met elkaar verbonden zijn" en "Alsof beide voor elkaar zijn gemaakt", aldus de bezoekers.

"Het Speelhuis is een theater met een verhaal en dat verhaal beleef je wanneer je door ons nieuwe pand wandelt. De bijzondere entourage is ook dagelijks van toegevoegde waarde bij voorstellingen en activiteiten. Jan van Duren stond aan de wieg van het idee om het theater te huisvesten in de Onze Lieve Vrouwekerk en kan er prachtig over vertellen. Dus zijn lezing mag je niet missen op deze Open Monumentendag." Aldus theaterdirecteur Jochem Otten.

Het Helmondse theater is dit weekend (zaterdag 14 en zondag 15 september) onderdeel van de Open Monumentenroute 2019. Op beide dagen zijn bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur welkom om deel te nemen aan gratis rondleidingen door het theater. Op zondagochtend geeft Jan van Duren een speciale theaterlezing over zijn ervaring met de succesvolle herbestemming van religieus erfgoed in Helmond. Kaarten voor deze lezing kunnen bezoekers bestellen aan de kassabalie van Het Speelhuis of via de website.

Ook in het nieuwe seizoen is het mogelijk om rondleidingen te boeken in Het Speelhuis. Meer informatie over Open Monumentendag 2019 en de rondleidingen vindt u via: www.theaterspeelhuis.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden