Het hek van de begraafplaats van de Wiegersma's is geopend op 15 september 2019. (foto: Museum De Wieger)
Het hek van de begraafplaats van de Wiegersma's is geopend op 15 september 2019. (foto: Museum De Wieger) (Foto: Museum de Wieger)

Begraafplaats open

DEURNE - In het weekend van zaterdag 14 en zondag 15 september vinden de Open Monumentendagen plaats. Op zondag 15 september stelt Museum De Wieger in samenwerking met VVV Deurne en Brabants Landschap de privé begraafplaats van de familie Wiegersma in Vlierden open voor bezoekers.

De begraafplaats ligt vanaf de Schooteindseweg via de Rijntjesdijk aan de linkerkant van de weg en is geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Daarnaast is het museum op zondag 15 september gratis toegankelijk.

Op de begraafplaats wordt door vrijwilligers tekst en uitleg gegeven en wat over de geschiedenis en achtergronden verteld. Ook zal er iemand van Brabantse Landschap aanwezig zijn om te vertellen wat Brabants Landschap zoal doet.

Tentoonstelling

In het kader van 75 jaar bevrijding, is nog tot het einde van het jaar de tentoonstelling 'Hendrik Wiegersma en de Tweede Wereldoorlog' met werken en achtergronden van Hendrik Wiegersma, Joodse en verzetskunstenaars in de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen.

Meer informatie

Museum De Wieger ligt aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne en is geopend van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie:

www.dewieger.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden