Lekker Ding Festival 2018. Foto: Bram van Oosterhout.
Lekker Ding Festival 2018. Foto: Bram van Oosterhout. (Foto: Bram van Oosterhout)

Tweede 'Lekker Ding Festival'

Na het geweldige succes van vorig jaar kon de organisatie van Lekker Ding Festival in Deurne natuurlijk niet anders dan gewoon weer een editie van het bierevenement organiseren. Aanstaande zaterdag 7 september vanaf 11.00 uur gaan de tapkranen weer open en worden de flesjes weer ontkurkt in de Kasteeltuin in Deurne.

DEURNE - Het ‘Lekker Ding Festival’ laat dan ook de ‘grote jongens’ buitenschot en zet dit jaar maar liefst tien regionale brouwerijen volop in het zonnetje. Van ’s middags vier tot ’s avonds elf uur kunnen bezoekers aan het evenement proeven van de bijzondere bieren die deze brouwers hen voorschotelen.

Het zijn geen hobbyisten die in morsige schuurtjes onduidelijke drankjes in elkaar schroeven, maar vakkundige brouwers die vanuit hun liefhebberij een professionele weg zijn ingeslagen. Zonder uitzondering beschikken ze allemaal over geavanceerde apparatuur waarmee ze hun brouwproces optimaal kunnen controleren en een constante smaak en kwaliteit kunnen realiseren.

Het Dinghuis, in de Kasteeltuin, zorgt natuurlijk dat de inwendige mens niets te kort komt. Voor kindervermaak wordt gezorgd en uiteraard is er passende muziek. Natuurlijk is de entree tot dit festival helemaal gratis.

Lekker Ding 'statieglas'
Wie van de bieren wil proeven, kan voor vijf euro een ‘Lekker Ding glas’ kopen. Dat gebruik je de rest van het evenement en je kunt het zelf spoelen bij een van de twee spoelpunten voor je een nieuwe consumptie besteld. Het glas kun je na afloop weer inleveren als je wilt.

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Peel en Kasteel in samenwerking met Brouwerij Holevoort uit Bakel. Lekker Ding Festival vindt plaats op zaterdag 8 september van 16.00 uur tot 23.00 uur in de Kasteeltuin van Deurne.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden