Sjors Sportief en Sjors Creatief is een nieuw project in Helmond. Kinderen kunnen kennismaken met allerlei activiteiten.
Sjors Sportief en Sjors Creatief is een nieuw project in Helmond. Kinderen kunnen kennismaken met allerlei activiteiten. (Foto: )

Sjors Sportief & Creatief van start

Alle kinderen uit het basisonderwijs in de gemeente Helmond ontvingen in de week van 2 september het Sjorsboekje. Hierin staan sportieve en creatieve workshops waar zij aan kunnen deelnemen om (vaak gratis) kennis te maken met één of meerdere activiteiten.

HELMOND - Op maandag 9 september om 09.00 uur start de inschrijving voor deze activiteiten via www.sportencultuurhelmond.nl.

Met ingang van dit nieuwe schooljaar bieden Jibb+ en CultuurContact alle basisschoolleerlingen de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met sportverenigingen en culturele instellingen binnen Helmond.

Dit sport- & cultuurstimuleringsproject heeft de naam Sjors Sportief & Sjors Creatief. Het project geeft alle kinderen de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur zonder direct lid te hoeven worden. Het project wordt ondersteund door Gemeente Helmond en Stichting Leergeld.

Kinderen uit de gemeente Helmond kunnen kennismaken met meer dan 150 activiteiten zoals atletiek, badminton, dansen, freerunnen, turnen, scouting en tennis. Ook aan de creatievelingen is gedacht, denk hierbij aan toneel, muziek maken, zingen, schilderen en knutselen.

Kinderen mogen zich voor zoveel activiteiten inschrijven als zij zelf willen. Inschrijven kan het hele schooljaar door.

Kinderen verbinden aan sport en cultuur is een van de speerpunten van het gemeentelijk sport- en cultuurbeleid. Sjors Sportief & Sjors Creatief is al in ruim 100 gemeenten een bewezen formule en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem. Het geeft ieder kind de kans om zich te oriënteren op diverse takken van sport en cultuur, op een laagdrempelige manier.

Voor meer informatie neem alvast een kijkje op de website: www.sportencultuurhelmond.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden