Het Sint Hubertus Gilde houdt zaterdag het Bogenbal en feestavond en zondag de Kring Gilde Dag.
Het Sint Hubertus Gilde houdt zaterdag het Bogenbal en feestavond en zondag de Kring Gilde Dag. (Foto: )

In de ban van het Gilde

Het Sint Hubertus Gilde houdt op zaterdag 7 en zondag 8 september de Gildefeesten in Liessel. Op zaterdag is het Bogenbal en de feestavond. Zondag vindt het Kring Gildefeest op sportpark de Smeltkroes in Liessel plaats. Dit unieke evenement werd in 2006 voor het laatst in Liessel gehouden maar dit jaar is het weer de beurt aan het 688 jaar oude gilde.

LIESSEL - Zondag 8 september komen maar liefst 28 gildes van binnen en buiten kring Peelland naar Liessel om zich in een grote optocht door het dorp te presenteren. De officiële opening vindt plaats op het voetbalveld, en wordt gevolgd door een massale opmars over de sportvelden om vervolgens de krachten te meten tijdens de traditionele wedstrijden. Deze wedstrijden bestaan onder andere uit trommelen, vendelzwaaien, bazuinblazen, paardrijden en schieten met boog en geweer.

Daarnaast is er ook voor de jeugd een schietwedstrijd en is er divers entertainment in en rondom de feesttent. Omstreeks 19.00 uur zullen de prijzen worden verdeeld onder de deelnemers van de optocht en wedstrijden. Het Kring Gildefeest begint om 12.30 uur en de toegang is gratis.

Meer informatie, ook over het programma van zaterdag, is te vinden op:

www.facebook.com/SintHubertusGildeLiessel

www.sint-hubertusgilde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden