Foto: Frank Franssen

Nationale Nachtvlindernacht

Komend weekeinde vindt voor de 15e keer de Nationale Nachtvlindernacht plaats. Belangstellenden kunnen vrijdag 30 augustus terecht op Bospark Bakel.

BAKEL - Nachtvlinders kunnen naar een laken worden gelokt met een felle lamp. In deze tijd van het jaar kunnen nog meer dan tachtig soorten gezien worden. Enkele zeer zeldzame soorten hebben dan hun vliegpiek.

Ook door een zoete stof op bomen te smeren, kunnen nachtvlinders gelokt worden. In deze tijd van het jaar zullen het vooral de 'weeskinderen' zijn. Het rood weeskind was altijd de meest voorkomende soort van het stel, maar de laatste jaren neemt het karmozijnrood weeskind in aantal toe.

Op Bospark Bakel is vanaf 21.00 uur een bijeenkomst voor de Nachtvlindernacht. Er kunnen maximaal 100 deelnemers terecht.

Routebeschrijving
Komt u met de auto dan kunt u deze het beste parkeren op de parkeerplaats bij de Jan de Witkliniek (Vlinkert 3, Bakel). Van daaruit staat met borden aangegeven hoe u bij de locatie kunt komen. Komt u met de fiets dan kunt u de ingang bij Sint Jozefsheil (Roessel 3) nemen. U kunt dan over de hoofdweg naar het midden van het terrein fietsen en bij de veldkapel linksaf slaan.

Bijzonderheden
De vlinders worden gelokt met lampen en met smeer. Na een korte uitleg kunnen de deelnemers zelf gaan zoeken naar de nachtvlinders. Breng een goede zaklamp mee.

Bij slecht weer gaat het vlinderen niet door. Raadpleeg hiervoor de Facebookpagina van Bospark Bakel of bel dan de contactpersoon van Bospark Bakel:

Phil van Kempen, tel. 06-55532190.

Meer berichten