De winnaars van de Kidskookwedstrijd 2018 samen met chef-kok Mounir Toub.
De winnaars van de Kidskookwedstrijd 2018 samen met chef-kok Mounir Toub. (Foto: )

Doe mee met Kidskookcaféwedstrijd

Leerlingen van groep 7 en 8 van Helmondse basisscholen kunnen zich aanmelden voor de Kidskookcaféwedstrijd 2019. Kinderen kunnen zich opgeven in duo's door een pastarecept in te sturen, passend binnen het thema lekker én gezond. Op donderdag 10 oktober strijden de vijf geselecteerde duo's om de Helmondse titel.

HELMOND - Kinderen die het leuk vinden om te koken en dit jaar in groep 7 of 8 van een Helmondse basisschool zitten, kunnen meedoen aan de Kidskookcaféwedstrijd.

De organisatie daagt de kinderen uit om een smaakvol pastagerecht te bedenken en daarbij de ingrediënten zo optimaal mogelijk te gebruiken, want weggooien is zonde.

Aanmelden
Kinderen kunnen zich op een creatieve manier aanmelden in koppels van twee door een mail te sturen naar k.spijkers@ggdbzo.nl. Aanmelden kan tot en met 15 september. Uit alle inzendingen wordt op dinsdag 17 september een selectie gemaakt van de beste duo's die tegen elkaar zullen strijden tijdens de Helmondse finale.

Workshop met Mounir Toub
Op donderdag 3 oktober verzorgt tv- en chef-kok Mounir Toub een workshop voor de geselecteerde duo's. Een leuke workshop waarin hij de kinderen meeneemt in de wereld van pasta. Hierna gaan de finalisten aan de slag met het oefenen en bijschaven van hun gerecht voor de finale op donderdag 10 oktober.

Dutch Food Week
De Kidskookcaféwedstrijd wordt georganiseerd door Food Tech Brainport, Jibb+ en gemeente Helmond in het kader van de Dutch Food Week. Deze vindt dit jaar plaats van 5 tot en met 16 oktober. Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.

Meer informatie
Meer weten? Kijk dan op onderstaande website of neem contact op met Karin Spijkers van Jibb+ via tel.: 088-0031 474.

www.foodtechbrainport.tv

Meer berichten

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden