Shantykoor De Klotvaarders concerteert zaterdag 31 augustus op de Markt in Deurne.
Shantykoor De Klotvaarders concerteert zaterdag 31 augustus op de Markt in Deurne. (Foto: )

Slotconcert De Klotvaarders

Shantykoor De Klotvaarders uit Deurne verzorgt op zaterdag 31 augustus het derde en laatste benefietconcert voor Stichting Alzheimer Nederland. Ditmaal vinden de optredens plaats op de Markt in Deurne, waar van 10.30 tot 19.00 uur een keur aan koren en artiesten hun opwachting zal maken.

DEURNE - Er kan volop genoten worden van diverse (shanty)koren, afgewisseld met optreden van dansgroepen, het vissersvrouwenkoor De Walnoten, de drumfanfare Peelland en het VTO-orkest. Op de Markt zijn ook drie foodtrucks aanwezig. Geld ophalen voor Stichting Alzheimer Nederland is het doel van het grote concert, waarbij in totaal ongeveer 400 mensen het podium zullen betreden. De toegang is gratis. De twee voorgaande concerten van de Klotvaarders hebben al ruim 10.000 euro opgeleverd.

Dit jaar viert het koor, het eerste lustrum. Dat doen ze onder andere door acties en concerten te organiseren waarvan de opbrengsten zijn bedoeld voor Stichting Alzheimer Nederland. De Klotvaarders willen ook graag iets betekenen voor de samenleving. Daarvoor zetten ze soms eigen acties op touw. Zo steunden ze eerder al het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) en haalden ze geld op voor Alpe d'HuZes. Met concerten en allerlei acties brachten ze maar liefst 20.000 euro bijeen.

De Klotvaarders hebben inmiddels al twee concerten voor de Stichting Alzheimer Nederland georganiseerd. De opbrengst daarvan ligt op dit moment al boven de 10.000 euro. Met een groot en gratis slotconcert op de Markt in Deurne en enkele kleinere acties hopen de Klotvaarders uiteindelijk een bedrag van 15.000 euro bij elkaar te brengen.

Het concert op zaterdag 31 augustus begint om 10.30 en zal rond de klok van 19.00 uur afgelopen zijn. Alle deelnemende koren en muziekgezelschappen staan op onderstaande website. Het concert vindt plaats op de Markt in Deurne en is gratis toegankelijk.

www.deklotvaarders.nl

Meer berichten