De Rimboband stond vorig jaar ook op het Caratpodium.
De Rimboband stond vorig jaar ook op het Caratpodium. (Foto: )

Carat viert zondag 25-jarig jubileum met speciaal programm

In wandelpark de Warande werd in 1994, op initiatief van ondernemersvereniging Carat, een opvallend, piramidevormig paviljoen gebouwd: het Carat Paviljoen. Het paviljoen ligt in het water van de grote vijver en is omgeven door een prachtig stukje natuur. Het moest een podium voor kunst en cultuur worden en dat is gelukt.

HELMOND - In dat jaar en de jaren erna vonden de eerste Caratconcerten plaats. Destijds nog enkel de 6 grote muziekgezelschappen van Helmond, maar al vrij snel vonden ook andere muziekgezelschappen hun weg naar het Caratpodium.

Jaarlijks trekken de optredens duizenden bezoekers uit Helmond en omstreken. Door de jaren heen hebben vele honderden gezelschappen hun muzikale kunnen gedemonstreerd op het podium. Wekelijks vinden er 3 concerten plaats, die geheel belangeloos door de muziekgezelschappen worden uitgevoerd. Hierdoor is het ook nog steeds mogelijk om de concerten gratis aan te bieden. Caratconcerten is een plek om te ontmoeten, zowel elkaar tegenkomen, maar ook letterlijk ont-moeten, want bij Caratconcerten moet niets, enkel genieten! Zowel door de muziekgezelschappen als het publiek wordt dit dan ook volop gedaan.

Jubileumprogramma
De Stichting Beheer Carat Paviljoen heeft voor zondag 1 september een speciaal programma samengesteld:

12.00-13.00 uur De Rimboband, een muziekgezelschap uit de regio voor mensen met een verstandelijke beperking. De band viert dit jaar haar 40-jarig jubileum. De Rimboband bestaat uit 60 leden en 30 vrijwilligers.

13.30-14.30 uur Philips Harmonie met Laetitia Gerards

Laetitia Gerards (1993) begon op haar vijfde met cellospelen maar koos definitief voor de zang en vervolgde haar klassieke zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. De Philips Harmonie is een van de meest vooraanstaande Europese bedrijfsorkesten. Met veel passie en enthousiasme brengt zij een grote diversiteit aan klassieke en populaire muziek voor een breed publiek. De orkestleden doen dit onder de deskundige leiding van chef-dirigent Matty Cilissen

14.45-15.45 uur Big Band Boxtel is een onderdeel van Gildenbondsharmonie Boxtel en bestaat uit 24 muzikanten. De Big Band ontstond in 2011door het samenvoegen van twee orkesten namelijk de Bondsband en Double Key uit Boxtel

16.00-17.00 uur: De Notoire Fanfare

Aan de rand van de Peel is sinds de herfst van 2017 gewerkt aan de mystieke 'Notoire Fanfare'. Het repertoire werd gevonden in wereldmuziek met een snufje Fellini, een klein beetje Bach, maar dan wel royaal overgoten met 'klezmer'. Om het muzikale verhaal te tonen werden de personages gevormd, de bewegingen geoefend en het geheel aangekleed als een 'tableau vivant'. Vanaf het voorjaar van 2018 trekt de fanfare de wereld in.

Het concert vindt plaats in Stadspark de Warande. Een prachtig stadspark ingesloten tussen de Aarle Rixtelseweg, Jan van Brabantlaan en de President Rooseveltlaan in Helmond.

De concertmiddag is gratis toegankelijk.

In het park zijn horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

Meer berichten