De 'Vincent van Gogh' komt naar Gemert. Foto Frans Brzoskowski
De 'Vincent van Gogh' komt naar Gemert. Foto Frans Brzoskowski (Foto: jan)

Van Gogh kiest het luchtruim

De voorbereidingen zijn in volle gang. Op zaterdag 31 augustus en zondag 1 september worden in Gemert de Brabantse Ballonfeesten gehouden. Met dit jaar een bijzondere deelnemer, want Vincent van Gogh kiest het Gemertse luchtruim.

GEMERT - De Brabantse Ballonfeesten bestaan in 2019 al 27 jaar en hebben in die bewogen historie meerdere decors gehad. Sinds drie jaar wordt de gratis toegankelijke tweedaagse gehouden op de accommodatie van voetbalvereniging Gemert op sportpark Molenbroek aan de Sportlaan. En jaarlijks komen er duizenden belangstellenden op af.

Volle bak dus op en rond de velden, waarvandaan tientallen ballonnen het luchtruim kiezen. Vaak zijn er 'special shapes' bij.

Dit jaar is op zaterdagavond bijvoorbeeld 'de Vincent van Gogh' te zien. Deze ballon, die slechts selectief wordt ingezet, is een driedimensionale uitvoering van het schilderij 'Zelfportret met grijzen vilten hoed' en is 's werelds grootste zelfportret. De ballon is met het oog op het Vincent van Gogh-jaar in 2003 gefabriceerd op initiatief van bierbrouwer Bavaria.

Ook rond de 27e editie is een groots amusementsprogramma opgezet, met live-muziek van diverse bandjes, vertier voor de kinderen en een loterij waarbij ballonvaarten en andere prijzen gewonnen kunnen worden. Er is een 'inloopballon', waar je zo'n enorm gevaarte van binnen kunt bekijken. Ook zijn er modelvliegtuigjes te zien. Natuurlijk zijn een hapje en een drankje verkrijgbaar. Op de website vind je de laatste toevoegingen aan het programma.

Goede doelen
De organisatie is in handen van Rotary Gemert-Laarbeek in samenwerking met voetbalvereniging Gemert. Rotary wijst voor elke editie een aantal goede doelen aan, die meedelen in de opbrengst van het evenement. Dit jaar zijn dat Stichting Leergeld, Kledingbank Gemert, Kledingbank Laarbeek en de Super Sociaal in Laarbeek.

De Brabantse Ballonfeesten beginnen op beide dagen om 17.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden