UrbanMatterz biedt alle ruimte aan skateboarders.
UrbanMatterz biedt alle ruimte aan skateboarders. (Foto: )

Nu al inschrijven voor UrbanMatterz Festival

Het programma voor Urban Sports, tijdens het gratis toegankelijke UrbanMatterz Urban & HipHop Festival in Helmond op zondag 22 september is rond. Vanaf 31 augustus kun je inschrijven voor alle gratis workshops en challenges die plaatsvinden op de nieuwe locatie 'Under the bridge' (Traversebrug) in het centrum van Helmond! Bij heel veel urban sports kun je meedoen en kijken naar demo's en wedstrijden.

HELMOND - Aanmelden kan voor de workshops Breakdance, Suppen, Gauswheel en Freerunning en voor de Challenges: Streetsoccer en Pumptrack. Aanmelden kan via www.urbanmatterz.nl of www.sportencultuurhelmond.nl

Minipark BMX, skaten en meer
Speciaal voor BMX, skate, stuntscoorters en skateboarders leggen de boys van Area51 een park aan . BMX'ers en skaters kunnen zelf beoefenen of hun eigen skills verbeteren, maar er zullen ook korte workshops gegeven worden door professionals van Het Tienerhuis. Materiaal kun je tijdens UrbanMatterz lenen.

Freerunning
In Helmond is het al een aantal jaar mogelijk om deze sport te beoefenen. Er komt een parcours zijn voor de professionals, beginners en de allerkleinsten. Alle activiteiten bij freerunning staan onder begeleiding van Commit Freerun.

Streetsoccer
In Helmond wordt op hoog niveau straatvoetbal gespeeld en in de afgelopen jaren zijn er zelfs een aantal teams, waaronder meiden, Nederlands kampioen geworden. Bij UrbanMatterz geen veld, maar wel een pannakooi.

Suppen
Paddle dwars door het centrum, langs het kasteel en de unieke gebouwen van de Vlisco, om aan te leggen bij De Cacaofabriek.

Pumptrack
In samenwerking met Velosolutions en Wood15 is er een pumptrack aanwezig. Er zijn in de weken voorafgaand al voorrondes gehouden door heel Helmond, waarvan de finales tijdens UrbanMatterz! worden gehouden.

Gauswheels
De Gauswheel is een freestyle step en geschikt voor bijna alle leeftijden. Inmiddels al een paar jaar actief in Helmond.

Meer informatie
Kijk voor alle informatie en aanmelden op onderstaande websites:

www.urbanmatterz.nl

www.sportencultuurhelmond.nl

Meer berichten