Na de cursus gaan de senioren weer zelfverzekerd de weg op.
Na de cursus gaan de senioren weer zelfverzekerd de weg op. (Foto: )

Cursus 'Veilig met de auto in het verkeer'

HELMOND - LEVgroep verzorgt samen met Veilig Verkeer Nederland afdeling Helmond op woensdag 18 en 25 september een cursus voor 50+ automobilisten. Doel is om de regels op te frissen en het zelfvertrouwen te vergroten zodat zij weer zelfverzekerd met de auto op pad kunnen gaan.

Senioren hebben vaak lang geleden het rijbewijs hebben behaald. Intussen zijn verkeersregels en -situaties veranderd, snelheden zijn toegenomen en het is veel drukker geworden op de weg. Waarnemen, interpreteren en snel reageren zijn noodzakelijk om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen. De cursus bestaat uit verkeerstheoriemiddag waarin de nieuwe verkeersregels en -gedragingen centraal staan en een praktijkdeel met een verkeerstheoriequiz, beweegonderdeel en een praktijkrit in de eigen auto, onder leiding van een erkende rijinstructeur. De theorie vindt plaats in de Westwijzer, de praktijk bij hockeyclub Helmond.

Aanmelden kan bij Jos Vermeulen via tel.nr. 0492-598989 of per e-mail naar: jos.vermeulen@levgroep.nl. Inschrijven is mogelijk tot uiterlijk 10 september. Meer info: bit.ly/lerenmetlev-veiligmetdeauto.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden