Miriam Meulenpas maakt beelden van polyester, met als thema de kwetsbare mens in al zijn facetten.
Miriam Meulenpas maakt beelden van polyester, met als thema de kwetsbare mens in al zijn facetten. (Foto: )

Kunstroute Warande heel divers

De zesde Kunstroute Warande is dit jaar heel erg divers. In de negen tuinen van bewoners van het Laagveld, Gistel, Horst en Overhorst zijn zaterdag 24 en zondag 25 augustus heel uiteenlopende werken te zien van tweeëntwintig kunstenaars.

HELMOND - "Het aanbod is dit jaar heel erg divers. Er worden beelden tentoongesteld in steen, brons, glas, klei en kunststof. Maar er zijn ook aardewerk kunstvoorwerpen te zien gemaakt met behulp van een 3D printer, artistieke foto's, abstracte schilderijen en bijzondere animatiefilms. Voor de bezoekers is er in het prachtige decor van de particuliere tuinen genoeg om je over te verwonderen," zegt Adjan Broeders, voorzitter van stichting Kunstroute Warande.

Deelnemers
Merel Hollboom maakt poëtische machines; een soort speelgoed voor grote mensen. Miriam Meulenpas maakt heel bijzondere beelden van polyester, met als thema de kwetsbare mens in al zijn facetten. Nanda van Alebeek maakt kleurrijke sculpturen geïnspireerd door dieren en de natuur. Juul Rameau ontwerpt bijzondere architectonische en organische vormen en Leo van Lith maakt beelden in steen en brons of een combinatie hiervan.

Beeldhouwster Petry Claassen uit Helmond is beïnvloed door de oude meesters van de beeldhouwkunst. Stadgenoot Quirine Jessen maakt marmeren beelden. Mari-José van Bezeij, Paul van de Waarsenburg en Walter van de Biggelaar uit Mierlo maken alle drie aaibare abstracte en soms ook figuratieve beeldhouwwerken van steen. Stadskunstenaar Tahné Kleijn neemt ook deel met een reeks fraaie foto's. De 17-jarige Lava Hijzelaar uit Helmond maakt animatiefilms. Vorig jaar won zij de Jacques Vriends Cultuurprijs.

Roy Merkx ontwerpt en produceert 3-D objecten en keramische voorwerpen. Keramisch vormgever Jan Wijers neemt ook deel net als Ferdi Wouters die onder meer sieraden ontwerpt. Glaskunstenaar Bert Sterk en John Penning zijn ook beide dagen erbij. Marjan Smit toont glasobjecten en ZjoZee maakt tenslotte bijzondere beelden van uiteenlopende materialen zoals steen en hout..

Praktische informatie
Kunstroute Warande vindt plaats op zaterdag 24 augustus van 12.00-17.00 uur en zondag 25 augustus 11.00 tot 17.00 uur.

Meer informatie: http://kunstroutewarande.nl/

Meer berichten