Nieuwtjes uit Helmond en omstreken

Rijpelbaan afgesloten
HELMOND - Vanaf maandag 19 augustus starten de werkzaamheden aan de Rijpelbaan en de Rijpelbergseweg in verband met het vervangen van leidingen van de stadsverwarming. De werkzaamheden worden naar verwachting tot en met 4 oktober uitgevoerd. Gedurende die periode is de Rijpelbaan in noordelijke richting en de Rijpelbergseweg in beide richtingen afgesloten. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Vrijwilligers Sinterklaas
HELMOND - Net als andere jaren is Sinterklaas ook dit jaar weer op zoek naar hulp om van Het Kasteel van Sinterklaas een groot succes te maken. Van 15 augustus tot en met 15 september is het mogelijk om via www.hetkasteelvansinterklaas.nl in te schrijven als vrijwilliger. Op zondag 17 november meert de boot met de goedheiligman en zijn pieten aan in de haven van Helmond en nemen zij hun intrek in het Helmondse kasteel. Om ervoor te zorgen dat alles er piekfijn uitziet en dat de bezoekdagen vlekkeloos verlopen, is de hulp van wel 450 vrijwilligers nodig.

De werkzaamheden zijn heel divers; van directe hulp van de Sint tot decorbouwer of gastheer/-vrouw. Iedereen kan een steentje bijdragen. Op donderdag 12 september om 19.30 uur is er in wijkhuis De Fonkel (Prins Karelstraat 131 in Helmond) een informatieavond. Deze avond is vrij toegankelijk en is bedoeld om (potentiële) vrijwilligers te informeren over wat het inhoudt om als vrijwilliger bij Het Kasteel van Sinterklaas te werken. Het is die avond ook mogelijk om in te schrijven.

Bijeenkomst stoma De Eik
HELMOND -
Op dinsdag 20 augustus is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst voor stomadragers, partners en belangstellenden. De bijeenkomst vindt plaats in inloophuis de Eik, Aalsterweg 285 B Eindhoven. De eerstvolgende bijeenkomst in inloophuis De Cirkel, Evertsenstraat 19 in Helmond is op dinsdag 3 september eveneens, van 14.00 tot 16.00 uur.

Potje bridgen
MIERLO - Bridgeclub Doublet gaat op maandag 26 augustus om 13.00 uur van start met een nieuw competitiejaar. De club bestaat dan alweer 35 jaar. Ze spelen in de kleine zaal van 'denheuvel' in Mierlo. Parkeermogelijkheid is aanwezig. De club heeft twee lijnen van beide ongeveer twaalf paren en er is plaats voor nieuwe leden. Interesse? Bel dan met wedstrijdleider Jan Spruijt. Hij is te bereiken op: 0492-662164.

'De Storm'
SOMEREN – In zes voorstellingen brengt toneelvereniging De Speledonckers in september de voorstelling 'De Storm', gespeeld in Natuurtheater De Donck. De Storm is een energieke, magische voorstelling vol humor en drama. De Storm is als een storm in je hoofd. Je wilt afrekenen met het verleden. Je wraakgevoelens uiten over alles wat je is afgepakt. Wraak kan zoet smaken maar maakt vergeving niet nog machtiger? Kaartjes en speeldata zijn online te vinden:

www.speledonckers.nl

Zomermarkt
HELMOND - Op zoek naar snuisterijen? Kom dan zondag 18 augustus langs op de zomermarkt op Mgr. Swinkelsstraat 24. De markt duurt van 11.00 uur tot 16.00 uur. Harry en Lenny verzorgen de muziek. Entree is voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar 50 eurocent, vanaf 13 jaar geldt een entreeprijs van 1 euro.

Meer berichten