Het feest van Maria Tenhemelopneming

De Mariaviering begint op donderdag 15 augustus om 20.00 uur in de parochiekerk van Mariahout.
De Mariaviering begint op donderdag 15 augustus om 20.00 uur in de parochiekerk van Mariahout. (Foto: )

Een van de belangrijke Mariafeesten is op 15 augustus, het feest van Maria Tenhemelopneming. Ook dit jaar wordt er in Mariahout aan deze dag weer bijzondere aandacht gegeven.

Mariahout De kerk kreeg de naam - Onze Lieve Vrouw van Lourdeskerk - op 15 augustus 1932, de dag van de stichting van de nieuwe parochie. Na de bouw van de Lourdesgrot naast de kerk in 1935, was er op die dag een Mariaprocessie. De plechtigheid begon bij de grot en ging via het processiepark terug naar de Lourdesgrot. Later raakte de grot in verval en werd de traditie voortgezet met een eucharistieviering in het Openluchttheater. In 1999 werd de herbouwde Lourdesgrot in gebruik genomen. Vanaf die tijd is er weer ieder jaar op 15 augustus een viering rondom dit Mariafeest. Jaarlijks komen er vele mensen Maria in de Lourdesgrot bezoeken. Maria, een bescheiden vrouw die ruim 2000 jaar geleden leefde, heeft door de eeuwen heen altijd mensen geïnspireerd, en doet dat nog steeds.

De Mariaviering begint op donderdag 15 augustus om 20.00 uur in de parochiekerk van Mariahout. Aansluitend een lichtprocessie door het park en een afsluitende plechtigheid bij de Lourdesgrot. De kaarsen voor de processie liggen in de kerk klaar. Bij slecht weer is de viering in de kerk. Na afloop worden de kaarsen dan gezamenlijk naar Maria in de grot gebracht en daar aangemaakt. Lectoren zullen in deze viering voorgaan. Samen met het oMase-koor worden er bekende Marialiederen gezongen.

Meer berichten