'Deurne in beweging' is het thema voor het jaar 2020.
'Deurne in beweging' is het thema voor het jaar 2020. (Foto: )

Deurne maakt themajaren bekend

Van de redactie

2020 & 2021

De thema's van de themajaren 2020 en 2021 zijn bekend gemaakt. Het jaar 2020 wordt het jaar van Deurne in beweging. En 2021 staat helemaal in het teken van Deurne 1300 jaar.

Deurne - Met de denktank van Deurne Palet van De Peel, waarin een aantal culturele organisaties en enkele enthousiaste inwoners zitten, is nagedacht over mogelijke thema's in de komende jaren. De heemkundekring heeft daarbij onderzocht welke jubilea er zijn waarbij aangehaakt kan worden.


Deurne in beweging in 2020

Met de themajaren wil de VVV aan veel organisaties, bedrijven en verenigingen in de gemeente Deurne de mogelijkheid geven om aan te haken. In de afgelopen jaren is daarbij het grote aanbod aan sportorganisaties en recreatieve beweging in de gemeente Deurne nog onderbelicht geweest. Ook met de groeiende aandacht voor gezond leven mag dit zeker meer aandacht krijgen. Door te kiezen voor 'in beweging' wordt het jaar breed neergezet en kan ook het creatieve element 'techniek' hierbij aanhaken. Techniek is een thema dat ook zeker bij Deurne past, want Deurne heeft ook op dat vlak creatieve inwoners, nu en in het verleden. Van het pientere pookje van Hub van Doorne, de Dag- en nachtmachine van Gerrit van Bakel tot de elektrische bussen van Ebusco. Maar denk ook aan de molens, het Museum techniek met 'n Ziel en de dutch technology week waaraan ook Deurnese bedrijven deelnemen. Daarnaast kunnen culturele en creatieve organisaties op tal van manieren beweging in beeld brengen.

'Deurne 1300 jaar' in 2021

In 2021 bestaat Deurne 1300 jaar. Een eeuwfeest dat aandacht mag krijgen. Door ook het thema van dat jaar reeds bekend te maken, kunnen meer organisaties hier rekening houden met hun eigen planning.
Organiseer jij iets in 2020 dat past bij het thema 'in beweging' (of heb je al een idee voor 1300 jaar Deurne)? Laat het weten aan VVV Deurne via conny@vvvdeurne.nl. Samen laten we zien dat de Deurne heel veel te bieden heeft en een prachtige gemeente is om in te wonen, te werken, te winkelen en te recreëren.

Meer berichten