Zo'n veertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken.
Zo'n veertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken. (Foto: )

Den Dilleman schuift aan

Een kleurrijke foodtruck, langgerekte houten tafels, een live muzikant en heerlijke, versbereide gerechten: bewoners van Den Dilleman in Someren werden 23 juli getrakteerd op een wel heel bijzonder etentje. Bewoner Christ Jacobs won een Aviko Buurttafel en zette zijn buurtbewoners in het zonnetje met een heerlijke avond vol gezelligheid.

SOMEREN - De Buurttafel is een initiatief van Aviko, dat met de Buurttafelcampagne mensen samen wil brengen door de liefde voor eten met elkaar te delen. Op www.avikobuurttafel.nl kun je laten weten waarom jouw straat de leukste straat van Nederland is en zo kans maken op een van de veertig Buurttafels. De Den Dilleman in Someren viel in de prijzen en dus reed de Aviko Foodtruck daar op 23 juli de straat in.

Sociale contact
Bewoner Christ wil graag de oudere bewoners van de twee complexen van Den Dilleman samen brengen, omdat het sociale contact tussen hen minimaal is. Zo'n veertig buurtbewoners namen plaats aan de kleurrijk gedekte tafels voor een avond vol plezier en goede gesprekken. Dat de behoefte aan een intensiever buurtcontact bestaat, blijkt wel uit eerder buurtonderzoek dat Aviko liet uitvoeren onder 1200 respondenten.

Dik tevreden
Hoewel Nederlanders dik tevreden zijn over hun buren, geeft ruim een kwart aan meer buurtcontact te willen hebben. Nog maar de helft van Nederland heeft contact met de buurt dat verder gaat dan de directe buren.

Meer berichten