Muziekband Just4Fun uit Eindhoven treedt op in Helmond.
Muziekband Just4Fun uit Eindhoven treedt op in Helmond. (Foto: )

Carat-Concerten vieren mooi jubileum

Van begin mei tot eind september loopt het Carat seizoen. Tientallen muziekverenigingen verzorgen gedurende deze periode gratis concerten in het karakteristieke Carat paviljoen. Diverse muziekstijlen passeren de revue, van jazz tot pop en van klassiek tot blaasmuziek. De vaste aanvangstijd is 12.00 uur. Alle concerten zijn gratis toegankelijk. Daarnaast zijn er in het park horecavoorzieningen en voldoende zitplaatsen aanwezig.

HELMOND - Dit jaar bestaan de Carat-Concerten 25 jaar. Daarom worden ook alle jubilerende deelnemende muziekgroepen in het zonnetje gezet. De eerste zondag van de maand is dat.

Programma 4 augustus:

12.00 uur: Petri'A uit Eindhoven
Het Petri'A van handelsmerk is de muziek gecomponeerd en gearrangeerd door de oprichter van Petri'A: Egbert van der Tuuk. Deze muziek kan worden omschreven als volksmuziek, muziek uit de oude wereld. De oorsprong van de muziek is divers: Keltisch, Slavisch, Arabisch, Hongaars en Grieks. Het is als het ware een stukje cultuurgeschiedenis gegoten in muzikale vorm. De groep speelt echter een diversiteit aan muziek. Uiteenlopend van licht klassiek tot moderne luistermuziek en van lichte popmuziek tot muziek uit films en musicals.

13.00 uur: Muziekband Just4Fun uit Eindhoven
Muziekband Just4Fun is een populair 'blaasorkest'. De bezetting bestaat op dit moment uit 34 gemotiveerde muzikanten. Deze geroutineerde muzikanten garanderen kwaliteit. De stijl, bestaande uit bekende muziek uit het heden en verleden, maakt het orkest heel herkenbaar.

De meeste leden zijn begonnen bij 'Die Tambourijnen van Die Stadt Eyndhoven' en hebben, na hun carrière daar, de overstap gemaakt naar Just4Fun. Nu, na zo'n 30 jaar, hebben ze veel ervaring opgedaan in binnen- en buitenland. Het motto is: als het maar gezellig is.

Seniorenorkest
Komende zondag zal het Seniorenorkest Gemert twee maal spelen, zodat het programma gezellig langer duurt.

Meer berichten