Heracles-speler Ferry de Regt schiet op het Helmondse doel. Leemhuis, Pröpper, Konings (2x) en Van der Water maakten de goals.
Heracles-speler Ferry de Regt schiet op het Helmondse doel. Leemhuis, Pröpper, Konings (2x) en Van der Water maakten de goals. (Foto: )

Helmond Sport krijgt tik van Heracles: 5-0

Helmond Sport heeft zaterdagmiddag in het dorpje Fleringen een oefenwedstrijd tegen Heracles Almelo met 5-0 verloren.

FLERINGEN - Tot aan de eerste drinkpauze, halverwege de eerste helft, gebeurde er nauwelijks iets op het natuurgras van Sportpark Reuvekamp. Op verzoek van beide ploegen, die toch normaliter op kunstgras spelen, werd het hoofdveld (met kunstgras) gemeden. Na de noodzakelijke vochtaanvulling, de verkoeling van afgelopen nacht in Helmond had Twente duidelijk nog niet bereikt, kwam er iets meer leven in de brouwerij. PSV-huurling Mauro Junior tekende voor de eerste doelkans, maar vond Stijn van Gassel op zijn weg. Spits Joey Konings passeerde de Helmondse doelman wel, maar had vooraf zijn bewaker Nick de Louw naar de grond gewerkt wat scheidsrechter Laurens Gerrits niet was ontgaan. Helmond Sport kwam voor de rust in aanvallend opzicht niet verder dan een corner.

Ook na rust had Heracles doelman Michael Brouwer het erg rustig. Dat kon zijn Helmondse collega niet zeggen, al na zes minuten spelen werd hij op de proef gesteld door een vrije trap van Mauro Junior. Vier minuten later werd Stijn van Gassel van dichtbij gepasseerd door Niels Leemhuis (54' ;1-0), na goed voorbereidend werk van ex-Ajacied Teun Bijleveld. Drie minuten later werd hij opnieuw gepasseerd. Wat heet, Robin Pröpper (vorig seizoen nauwelijks in actie vanwege blessureleed) schoot vanaf een paar meter voor de middellijn over hem heen (13'; 2-0).

5-0
Even later bracht trainer Boessen zijn zes wisselspelers gelijktijdig in het veld. Heracles had al van begin af aan niet zijn sterkste ploeg opgesteld. Met al deze wissels werd het er aan Helmondse zijde in ieder geval niet beter op. Mauro en Tim Breukers hadden al kansen op de 3-0 gemist, toen Joey Konings van dichtbij voor zijn tweede treffer zorgde (74' ;3-0). Konings trof even later weer doel (76' ;4-0). Een verdwaalde voorzet van Silvester van der Water zorgde voor de eindcijfers op het scorebord, tot zijn eigen verbazing waaide de bal het doel in (81' ;5-0).

Meer berichten