Secretaris Anke de Vries en Loes Ehrismann van de Commissie Varend tekenen de overeenkomst bij Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer.
Secretaris Anke de Vries en Loes Ehrismann van de Commissie Varend tekenen de overeenkomst bij Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer. (Foto: )

De Reddingsklos aan de slag op vakantiepark

Helmondse Reddingsbrigade De Reddingsklos en Oostappen Vakantiepark Prinsenmeer in Asten zijn tot een samenwerkingsovereenkomst gekomen voor de bewaking en toezicht van de 10 hectare grote recreatieplas op het park.

HELMOND - De overeenkomst houdt in dat De Reddingsklos de bewaking en toezicht gaat verzorgen van recreatieplas Prinsenmeer tijdens het hoogseizoen, oftewel toezicht houden en reddend optreden in geval van zwemmers in nood. De samenwerking gaat in eerste instantie over 2019 en zal daarna worden geëvalueerd. De intentie van zowel De Reddingsklos als Vakantiepark Prinsenmeer is om tot een langdurige samenwerking te komen.

De Reddingsklos is daarom op zoek naar mensen die hier graag aan mee willen werken. Diploma's Lifesaver of KNBRD zijn uiteraard een pre, maar niet verplicht. Er is namelijk gelegenheid om opgeleid te worden tijdens de bewakingsdagen. Er is geen minimale beschikbaarheid en het gaat om een betaalde bijbaan conform Recreatie CAO.

De dagen duren van 10.00 tot 18.00 uur (afwijkende tijden in overleg). Minimale leeftijd is 16 jaar. Ben jij enkele dagen beschikbaar en lijkt het je tof om als echte Lifeguard aan het werk te gaan? Laat het dan weten via varend@dereddingsklos.nl.

Door de overeenkomst kan de vereniging haar leden in de zomerperiode een betaalde bijbaan bieden. Voor De Reddingsklos is dit een mooie kans. "We kunnen deze optie namelijk goed gebruiken om nieuwe leden te werven", aldus secretaris Anke de Vries, die het contract namens De Reddingsklos heeft getekend. "En het geeft onze huidige leden een hele mooie kans om meer bewakingservaring en kennis op te doen."

Ook mag de vereniging van de faciliteiten van Prinsenmeer gebruik maken om te oefenen. De bewaking en toezicht van de recreatieplas is al begonnen en gaat door tot en met zondag 1 september. Meer informatie:

www.dereddingsklos.nl

Meer berichten