ZomerOrkest Nederland start de jaarlijkse tournee in Gemert.
ZomerOrkest Nederland start de jaarlijkse tournee in Gemert. (Foto: )

ZomerOrkest Nederland begint tournee in Gemert

ZomerOrkest Nederland begint haar tournee op vrijdag 26 juli om 20.00 uur in Café Den Engelenburcht in Gemert. Het orkest bestaat uit 50 jonge muzikanten vanuit heel Nederland.

GEMERT - In korte tijd studeert dit orkest een uitdagend programma in onder leiding van twee jonge enthousiaste dirigenten. Dit jaar staat het orkest onder leiding van Jules van de Loo en Berjan Morsink. De dirigenten van het ZON wisselen jaarlijks; dat wil zeggen, elke dirigent wordt in principe voor twee jaar aangesteld, met elk jaar één nieuwkomer.

ZomerOrkest Nederland (kortweg ZON) heeft als doel om blaasmuziek in Nederland te promoten. Door het geven van concerten in een informele setting, belicht het orkest de vele kanten van blaasmuziek. In een casual outfit worden de concerten gegeven op terrassen, festivals en pleinen.

Nieuwe samenstelling
Het ZON gaat sinds 1987 jaarlijks op tournee en is uitgegroeid tot een begrip binnen de Nederlandse muziekwereld. Het ZON geeft zo veel mogelijk jonge muzikanten de kans om in een goed en gemotiveerd orkest mee te spelen. Om dit te bereiken wordt het ZON elk jaar opnieuw samengesteld uit amateurs en conservatoriumstudenten van 16 tot en met 23 jaar, afkomstig uit heel Nederland.

Concert Gemert
Tijdens het concert in Gemert zal de compositie van Matthias van Nispen tot Pannerden de wereldpremière krijgen. Een jaarlijks terugkerend onderdeel van het ZON concert is het solowerk, dit jaar verzorgd door Mariëtte Koens op klarinet.

Meer informatie
Wilt u als eerste alle nieuwtjes ontvangen en graag up-to-date blijven met al het ZON nieuws? Download dan de ZON-app; gratis te verkrijgen voor iOS, Android en Windows. Natuurlijk kunt u ook al het nieuws en de tournee volgen op de facebookpagina, Instagram, Snapchat en de website

www.zomerorkest.nl

Meer berichten