Een van deelneemster aan de graffiti-workshop. Foto: Hans van den Berkmortel.
Een van deelneemster aan de graffiti-workshop. Foto: Hans van den Berkmortel. (Foto: Hans van den Berkmortel)

Succesvolle 'HipHop has no age'

In wijkhuis de Westwijzer werd onlangs de eerste workshop breakdance en graffiti voor Helmondse 55-plussers gehouden. OBCH (Oldskool Bboy Crew Helmond), Urban Matterz en LEVgroep tekenen samen voor de organisatie.

HELMOND - De workshop onder het motto 'HipHop has no age,' is op maat gemaakt voor 55-plussers. De enthousiaste deelneemsters lieten zien dat bewegen en humor prima hand in hand kunnen gaan.

Ronald Groeneweg begeleidde samen met nog een aantal members van OBCH, de workshop breakdance. "Het doel om ouderen lekker te kunnen laten bewegen, nieuwe dingen te laten ontdekken en creatief te zijn met streetart is helemaal behaald! Het was geweldig om de dames zo enthousiast bezig te zien. Op deze manier kunnen we hen met de jongerencultuur kennis laten maken."

Graffiti
DJ Ruud Scholten (DJ MoMzL1) zorgde voor de beats. Na de breakdanceles volgde nog een snelcursus graffiti spuiten. Begeleider Fred van de Spoel liet de deelneemsters kennis maken met enkele technieken en leerde hen een persoonlijke 'tag' te maken.

Eerste van een reeks
Hans van den Berkmortel, voorzitter van stichting Urban Matterz: "Wat een ontzettend gave try-out! Later in het jaar, zullen we de workshop in meerdere Helmondse wijken gaan geven. Het wijkfonds van Rabobank Helmond heeft al een toezegging gedaan om dit mede financieel mogelijk te maken."

Hans droomt hardop van een dance battle voor 50-plussers op Urban Matterz. "Dat zou toch fantastisch zijn! Het is toch super om te zien dat HipHop geen enkele leeftijdsbarrière kent!"

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden