Windsurfles op Berkendonk
Windsurfles op Berkendonk

25 jaar Windsurfing Berkendonk

'Windsurfvereniging WSB' bestaat dit jaar 25 jaar en dat Helmond een windsurfvereniging heeft zal bij velen misschien niet eens bekend zijn. De club surft op Berkendonk waar zij ook haar surfhut heeft en en de ‘homespot’ zich bevindt.

HELMOND - Honderden Helmonders hebben hier voor het eerst met plank en zeil op het water gestaan. Met veel plezier de wind in hun haren gevoeld en geprobeerd deze wind de baas te worden zonder in het water te vallen. Windsurfen is een sport die geleerd wordt door vaak te vallen en uit het water weer op de plank te klimmen. Het vraagt om heel wat doorzettingsvermogen, maar hoe cool is het om, als het lukt, op de plank over Berkendonk of ander water te 'vliegen'.

Niet alleen kinderen maar ook volwassenen hebben leren surfen bij WSB. Velen konden al surfen omdat ze dit vroeger een keer gedaan hadden en vonden zo weer een club met mensen waarmee ze samen het water op konden. Sommige waren op zoek naar een club waar ze wat cursussen konden volgen om hun surftechnieken te verbeteren. Maar zo zijn er ook genoeg leden die op ‘latere’ leeftijd de lol van het surfen en lekker buiten op het water bezig zijn, ontdekt hebben en samen met de jeugd leren windsurfen.

De vereniging

Vandaag de dag telt de vereniging ruim 150 leden. Het bijzondere van WSB is dat de hele club gerund wordt door vrijwilligers. Het zijn ook diezelfde vrijwilligers die opgeleid zijn tot surfinstructeur en de surflessen geven. WSB is door veel te investeren een club met een eigen clubgebouw, voldoende surfmateriaal, gediplomeerde instructeurs en een lesprogramma met een niveau dat ervoor zorgt dat er een officieel en internationaal erkend CWO-diploma uitreikt kan worden aan het einde van een surfcursus. De club biedt niet alleen surflessen maar ook veel surfactiviteiten. Meer informatie:

www.windsurfingberkendonk.nl

Meer berichten